Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svarar på tittarnas kritik: ”Haft tekniska problem”

Sanna Gollne, PR-manager på Discovery.
Foto: Linus Hallsénius / Discovery
Jonas Karlsson, Emelie Ölander och Lisa Dahlkvist.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Discovery plus har kritiserats av tittare för teknikproblem under OS-sändningarna. 

Även för avsaknaden av svenska kommentatorer under vissa sändningar. 

”Vi har tyvärr haft en del tekniska problem med den svenska kommenteringen på de sändningar som endast ligger digitalt på discovery+, vilket vi jobbar väldigt hårt med och det förväntas vara löst inom kort”, skriver Sanna Gollne, PR-manager på Discovery Plus, i ett mejl till SportExpressen. 

OS har under många år visats på SVT, men inför OS i Sotji 2014 köpte Viasat (nuvarande Nent Group) rättigheterna till spelen. De visade även OS i Rio de Janeiro 2016. Sedan gav sig Discovery in i kampen om sändningsrättigheterna och köpte till sig samtliga OS mellan 2018 och 2024. 

Under upptakten av OS i Tokyo har tittare reagerat på teknikproblem, och att det i vissa sändningar saknats svenska kommentatorer.  

Discoverys PR-manager Sanna Gollne skriver i ett mejl till SportExpressen att alla linjära sändningar på Kanal 5 och Kanal 9 har svensk kommentering, samt de linjära sändningarna de visar digitalt på Discovery plus. 

”Merparten av de stora höjdpunkterna och sådant som är av mest allmänintresse sänder vi linjärt med svensk kommentering och de finns alltså även att se digitalt på discovery+ med svensk kommentering”, skriver Gollne. 

”Förväntas vara löst inom kort”

Däremot har de haft problem med sändningarna som gått enbart digitalt.

”Vi har tyvärr haft en del tekniska problem med den svenska kommenteringen på de sändningar som endast ligger digitalt på discovery+, vilket vi jobbar väldigt hårt med och det förväntas vara löst inom kort”.

Hur kanalen ser på teknikproblemen? Gollne svarar: 

”Återigen är de olympiska spelen världens största idrottsevenemang, därtill tusentals timmar som vi producerar och sänder ut direkt på discovery+. Vi är som sagt medvetna om att det inledningsvis varit några mindre tekniska problem och vi jobbar fortsatt väldigt intensivt för att leverera en högkvalitativ upplevelse till våra tittare, och för att minimera eventuella incidenter”.

”Som med alla live-sändningar kan det uppstå oförutsedda tekniska problem och om det mot förmodan skulle ske är det alltid vår största prioritet att lösa det så snart det är möjligt.”


GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet 

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program