Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sundhages Brasilien tappade sen ledning

Foto: MOLLY DARLINGTON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MOLLY DARLINGTON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Brasilien är i praktiken klart för kvartsfinal efter att ha spelat 3–3 mot Nederländerna i OS-fotbollen. Men nu behöver Pia Sundhages lag ösa in mål i sin nästa match för att få bättre lottning.

Brasilien ledde med 3–2 och såg ut att gå mot en seger då Nederländerna kvitterade. Wolfsburgspelaren Dominique Janssen skruvade elegant in en frispark från långt håll med bara tio minuter kvar.

Då hade Brasilien i sin tur kommit tillbaka från underläge 1–2 genom mål på straff av Marta och sedan ledningsmål av Ludmila inom loppet av fyra minuter med knappa halvtimmen kvar.

Nederländernas storstjärna Vivanne Miedema gjorde två mål för sitt lag.

Målskillnad kan avgöra

Matchen var stormötet i gruppen och resultatet innebär att Brasilien och Nederländerna har fyra poäng vardera. Kina och Zambia spelade 4–4 i lördagens andra match i den gruppen.

Brasilien möter i nästa match Zambia som fick stryk av Nederländerna med 10–3 i premiären, samtidigt som Brasilien slog Kina med 5–0.

Laget som gör flest mål på de två sämre lagen i gruppen slutar etta och får en lättare lottning i kvartsfinalen. Just nu har Nederländerna två plusmål till godo.


GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program

LÄS MER: Asllani: ”Det är därför de lockas av mig” 

LÄS MER: Lindahl reagerar efter bilderna på Lindelöf