Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succé för Norén – är på medaljplats

Foto: TOBY MELVILLE / BILDBYRÅN

TOKYO. Det blev ingen medalj för Sarah Sjöström.

Men här kommer i alla fall en glad svensk nyhet: Det är stora saker på gång ute på Kasumgaseki Country Club.

Alexander Norén ligger efter andra dagen på delad tredje plats - tre slag från ledning.

– Nöjd med livet, säger han till TT.

Redan under den första rundan i torsdags imponerade Alexander Norén med att gå fyra under par.

– Spelar jag på topp i fortsättningen så har jag verkligen en bra medaljchans, sa Norén efter den rundan.

Och ja, Norén fortsatte verkligen med att spela på topp. Precis som i torsdags gick Norén fyra under par - samtidigt som flera av konkurrenterna hade problem  spelade Norén ytterst stabilt.

När Norén - efter uppehåll för dagens obligatoriska regnavbrott - klev av 18:e green gjorde han det som delad tvåa. Under fortsättningen av dagen halkade dock Norén ner en placering. 

Efter en helt makalös runda (8 under par!) susade nämligen amerikanen Xander Schauffele upp genom resultatlistan och är i ensam ledning på totalt -11. Ett slag efter ligger mexikanen Carlos Ortiz, och ytterligare två slag där efter följer bland annat Alexander Norén.

Norén: ”Alla hade älskat det”

Skulle Alexander Norén nå hela vägen till en prispall lär det blir vilda glädjescener. För det är ingen som helst tvekan att Norén verkligen gillar att spela OS.

Så här sa också Norén inför tävlingarna:

– Att få komma tillbaka hem till Haninge med en OS-medalj hade varit extremt stort. Jag vet att alla där hemma hade älskat det.

Efter fredagens runda ser den drömmen faktiskt ut att kunna bli verklighet.

– Jag ska satsa lite mera aggressivt i morgon eftersom man spelar om tre medaljer och det är skit samma om du kommer fyra eller sexa. Det är ganska kul att spela en sådan här tävling, säger Norén till TT.

– Det är mycket roligare och känns mycket häftigare än jag trodde på förhand. Jag tror det blir väldigt kul i helgen när alla kommer att spela mera aggressivt.

Den andre svensken, Henrik Norlander, hade en betydligt jobbigare dag ute i Kasumgaseki. Norlander (som gick tre under par första rundan) var nu två över par - och ligger plötsligt tio slag efter täten.


GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet 

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program