Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelar ut pingisstjärnan: ”Titta på klippet – igen!”

Mattias Falck.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Kosovare Asllani.
Foto: FOTOARENA / FOTOARENA/SIPA USA SIPA USA
Olivia Schough.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

TOKYO. Mattias Falck har tagit VM-silver i bordtennis.

Det hindrade inte fotbollsstjärnorna Olivia Schough och Kosovare Asllani från att spela ut honom i ett klipp som sprids på sociala medier.

– Jag var snabb men det räckte inte, säger Falck med ett leende.


Se klippet i tv-spelaren

Mattias Falck är Sveriges stora bordtennishopp i Tokyo. 29-åringen tog silver på VM för tre år sedan och är seedad som sexa i singelturneringen. Även i lagtävlingen har Sverige en bra chans. Där är laget rankat femma och slapp stornationen Kina i gruppspelet.

Falck inleder sin resa mot medaljerna på tisdag. I en eventuell kvartsfinal lär storstjärnan Ma Long från Kina vänta, en av bordtennisens största genom alla tider.

– Ska jag gå hela vägen är det oftast kineserna som slår i vägen. Om jag spelar bra och tar mig till kvartsfinal vore det ännu skönare att slå ut Ma Long där än i semifinal, säger Mattias Falck.

”Det small till – var inte mycket att göra”

Han kommer till OS med extra träning i bagaget. Under förlägret i Fukuoka var det många från den svenska truppen som ville utmana VM-tvåan.

– Det var en del, men det är bara roligt. Pingisbordet användes flitigt, säger Falck.

Två som ville mäta sina krafter med 29-åringen var fotbollslandslagets stjärnor Olivia Schough och Kosovare Asllani. I ett klipp på Instagram spelar duon ut Falck i en boll. Schough svarar med en svår backhandretur på Falcks serve innan Asllani pressar honom ännu mer med en forehand.

Falck är då tvungen att lägga en hög boll tillbaka som Schough smashar in till vilt jubel.

– Jag skyller på att Asllani hade en liten nätrullare precis innan som jag fick rädda. Sedan small det bara till, det var inte så mycket att göra, säger Falck.

Landslagsspelarna hyllas av Mattias Falck

I kommentarsfältet hävdar några att bordtennisstjärnan la sig för att låta fotbollsstjärnorna vinna bollen, men så var det inte.

– Titta en gång till på klippet så ser ni att Asllani hade nätrullare så det var inte mycket att göra. Jag var snabb, men det räckte inte, säger Mattias Falck.

Hur bra var de på bordtennis?

– De var bra, det märktes att de har spelat lite förr. Framför allt Olivia som kommer från Falkenberg, en pingisstad. Hon hade en bra forehand.

Behöver vi vara oroliga för din form med tanke på att du förlorade bollen?

– Nädå, det är lugnt, säger Mattias Falck och skrattar:

– Det var bra med lite extra träning.


Resten av matchen ska vi inte tala om