Simone Biles besked: Drar sig ur ny tävling

Foto: KIM PRICE/CSM/SHUTTERSTOCK / KIM PRICE/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: KIM PRICE/CSM/SHUTTERSTOCK / KIM PRICE/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Simone Biles bröt lagfinalen i gymnastik i OS under gårdagen.

Nu hoppar den amerikanska stjärnan av en till tävling.

Vi stöder helhjärtat Simones beslut och berömmer hennes mod att prioritera sitt välbefinnande.”, skriver USA:s gymnastikförbund på Twitter.

OS kanske största stjärna fick problem under tisdagens lagfinal. I finalens första moment, hopp, missade Biles landningen och åkte på ett poängavdrag.

24-åringen avbröt därefter tävlingen och lämnade lokalen. Senare återvände hon för att heja fram sina lagkamrater till ett silver.

– Pressen var där så det var svårt, men jag är väldigt stolt över laget. Jag hanterar bara saker inom mig som kommer lösa sig de kommande dagarna, sa Biles till BBC efter tävlingen.

Enligt CNN sa Biles även att hon ”kämpar mot alla demoner”. 

– Jag måste fokusera på min mentala hälsa och inte sätta min hälsa och mitt välmående i fara. Vi måste alla skydda vår kropp och vårt sinne. När jag går på mattan är jag bara i mitt huvud.

Hoppar av ännu en tävling

På tisdagen meddelar det amerikanska gymnastikförbundet att Simone Biles missar en till tävling i OS. Hon kommer inte att delta i morgondagens mångkampsfinal för att försvara guldet från OS i Rio.

Efter ytterligare undersökningar har Simone Biles dragit sig ur den individuella finalen i mångkamp i Tokyo-OS för att i stället fokusera på sitt psykiska välmående.”, skriver USA:s gymnastikförbud i ett uttalande

Biles kommer fortsätta fokusera på sin mentala hälsa och undersökas varje dag, uppger förbundet.

Vi stöder helhjärtat Simones beslut och berömmer hennes mod att prioritera sitt välbefinnande. Hennes mod visar ännu en gång varför hon är en förebild för så många.”.

Jade Carey ersätter Biles i torsdagens tävling.

OS-gymnastiken fortsätter nästa vecka och det är alltså osäkert om USA:s största guldhopp kommer att delta.

https://twitter.com/usagym/status/1420266286441922562?s=21