Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Seger hyllas efter den känslosamma intervjun

Foto: Discovery Plus
Foto: Discovery Plus
Foto: Discovery Plus

Direkt från Tokyo satte sig Caroline Seger i Discivery plus studio och berättade om det missade OS-guldet.

Nu hyllas landslagskaptenen för intervjun.

”Berättar så starkt och ärligt och vältaligt, trots att hon precis har varit med om det värsta ögonblicket i sin karriär”, skriver Jessica Almenäs på Twitter.

Fredagskväll slutade i bedrövelse för det svenska landslaget i fotboll. Laget var en straffspark i från OS-guldet i finalen mot Kanada.

Men Caroline Segers straff gick över målet.

– Det är som att hela livet rasar där och då, sa hon efter matchen.

Drygt ett dygn senare satt hon i Discivery plus ”OS-kväll med Almenäs” tillsammans med lagkamraten Olivia Schough.

Där pratade Rosengårdsspelaren ärligt om känslorna efter förlusten och hur hon hanterar straffmissen som slutade i ett OS-silver.

Kan inte sluta tänka på Caroline Seger. Tänk att hon inte tvekade en sekund, utan frivilligt åkte direkt till vår studio från Arlanda. Och väl där sitter hon och berättar så starkt och ärligt och vältaligt, trots att hon precis har varit med om det värsta ögonblicket i sin karriär. Jag är så fruktansvärt imponerad av Caroline Seger. Som ledare. Som människa. Som förebild. Som fotbollsspelare.”, skriver Jessica Almenäs på Instagram efter intervjun.

Hyllas för intervjun

Programledaren är inte ensam om att uppmärksamma Segers intervju.

På Twitter hyllas lagkaptenen.

Caroline Seger i OS-studion. Ett fullbordsproffs på alla plan. Att kunna hantera en besvikelse och sätta ord på det som hon gör, det är sannerligen imponerande. Respekt.”, skriver förre landslagsspelaren Niclas Alexandersson.

Carola Söberg, före detta landslagsmålvakt:

Jag har inga ord för att beskriva Segers betydelse för alla runtomkring henne och den personen hon är. Ni gör bäst i att titta och ta till er detta klippet.”.

VM 94-hjälten Kennet Andersson:

”Att svara så lugnt och ärligt på Almenäs (bra) frågor är bland det bästa jag sett/hör”

Olivia Schoughs känslosamma ord

Det blev känslosamt i studion när landslagskollegan Olivia Schough fick en fråga om vilken betydelse Seger haft för det svenska laget.

Schough behövde samla sig inna hon kunde svara.

– Hon är ovärderlig. Inför straffläggningen var det bara oss andra hon tänker på. Vi frågar henne om allting, hon finns alltid där. Alla matchsnack i ringen är klockrena. Hon tar hand om oss alla och jag förstår inte hur hon orkar. Att du har kunnat prestera på den här nivån och samtidigt kunna bära hela laget på dina axlar, och hela Sverige – helt otroligt, säger hon i Discovery plus.

Programledaren Jessica Almenäs lyfter även upp Schoughs känslosamma ord på Instagram:

Så fint också hur Olivia Schough pratade om henne. Och alla vi andra, vi förstår där och då att Caroline Seger må ”bara” ha fått silver på OS, men i allt annat får hon guld. ÄR hon guld. Det var en svår intervju att göra, men det blev fint.”, skriver hon.

https://twitter.com/dplus_sportSE/status/1424106129068593164

Nathalie Björn efter finalförlusten: ”Vi säger inte så mycket”