Samlades för ett möte – direkt efter matchen

Gottfridssons möte med ledarna efter match.
Foto: Petter Landén.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

TOKYO. En ny knapp seger i gruppspelet. 

Då tog Jim Gottfridsson ett möte med ledarna Glenn Solberg, Tobias Karlsson och Daniel Vandor direkt efter matchen. 

– Jag ville fråga hur de såg på saken från sidlinjen och läktaren, sen vill jag berätta hur jag har sett det från planen, säger han. 

Inför OS var det många som såg framför sig att Sverige skulle få en flygande start på mästerskapet. Först ut att möta var Bahrain och Japan, två matcher VM-silvermedaljörerna på papperet skulle fixa lätt. 

Men så avgörs ju inte sport på papper, utan i stället blev det två tuffa matcher för svensk del. Först en uddamålsseger mot Bahrain och sen, nu på måndagen, en kamp in på målsnöret mot Japan (segersiffrorna skrevs till 28-26). 

Direkt efter matchen gick lagets store stjärna Jim Gottfridsson ner i katakomberna på Yoyogi National Stadium för ett möte med förbundskapten Glenn Solberg samt ledarna Tobias Karlsson (den gamle storspelaren) och Daniel Vandor (presschef). 

– Vi snackar lite spel och så. Det är ju så, under match har man en känsla, efter match har man en känsla och efteråt på hotellet har man en känsla, dagen efter hart man en känsla. Så jag ville höra hur de såg på saken och sen berätta hur jag såg på det. Det var inte större än så, säger Gottfridsson. 

Gottfridsson om känslan efter två matcher

Så, vilken känsla har den 28-årige Ystadsonen? 

– Det känns lite krampaktigt emellanåt, framför allt bakåt. Vi får inte till de tacklingar som vi vill och vi lyckas inte skapa avbrott i deras spel, säger han. 

Framåt tycker Gottfridsson att Sverige missar lite för mycket. Men resultatmässigt finns det inte mycket att klaga på. 

– Nej, det är skitbra. Två matcher, fyra poäng. Det var exakt så vi ville börja turneringen. I drömmarnas värld vill man alltid vinna större, men vi ska inte gräva ner oss för mycket efter det här. 

På onsdag klockan 11.00 ställs Sverige mot Portugal. 


GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program

GUIDE: Allt du behöver veta om simningen i OS 2021 • Tider och program 

GUIDE: Allt du behöver veta om friidrotten i OS 2021 • Tider och program