Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar reportern efter intervjun

Foto: SHUTARO MOCHIZUKI/AFLO/SHUTTERSTOCK / SHUTARO MOCHIZUKI/AFLO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det var en lättad Jenny Rissveds som mötte pressen efter 14:e platsen i OS-mountainbiken.

Efteråt berömmer Rissveds Discovery Plus agerande.

– Det var hon som gjorde det till en bra intervju, säger Discoverys reporter Diljen Otlu.

Hon lyckades inte försvara OS-guldet.

Jenny Rissveds slutade på 14:e plats och var långt ifrån medaljstriden. 

– Jag är glad att de här åren är över. 

– De här åren som har gått, jag är jävligt glad... Att det är över nu och att jag slipper det, sa 27-åringen, som brottats med psykisk ohälsa efter guldet i Rio de Janeiro, i Discovery Plus.

Intervjun och Jenny Rissveds ord fick uppmärksamhet. På Instagram tackar Rissveds Discovery för tv-jättens agerande.

Jag vill tacka personen som intervjuade mig efter loppet i går. Tack för respektfulla frågor, tålamod och ödmjukhet. Det betyder mycket för mig och det är en av de finaste intervjuer jag har fått göra. Tack!”, skriver hon i ett meddelande som hon skickat till Discovery Plus.

”Hon öppnade verkligen upp”

Och visst har det nått fram till kanalens reporter Diljen Otlu som gjorde intervjun.

– Från min sida är det hon som gjorde en bra intervju. När jag åkte därifrån fick jag känslan av att ”ah nu fattar jag vad det här handlar om för henne”. Det klart att jag hade läst innan och var medveten om hela situationen, det har väl inte kunnat undgå någon. Men min känsla när jag åkte därifrån var att jag fått svar på det jag verkligen undrade över, hon öppnade verkligen upp. Det tar jag verkligen inte åt mig äran av, säger han.

En intervju som sticker ut.

– När man gör intervjuer i mixad zon så avlöser de ofta varandra. Men det här kändes verkligen inte som den typen av intervju, utan det här var med som att vi hade suttit oss ner för att hon ville prata. Jag tror den stora skillnaden var att jag inte avbröt henne med för mycket frågor utan lät henne prata. Vilket gjorde att hon nog kom mer i kontakt med sina känslor, säger Otlu.

https://twitter.com/dplus_sportSE/status/1420332619817013249