Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smugglades in: ”Vill tacka dem”

Simon Pettersson och Daniel Ståhl är på plats för att stötta det svenska herrlandslaget i handboll i deras match mot Danmark.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

TOKYO. Sveriges handbollsherrar hade ett riktigt tufft motstånd i den sista gruppspelsmatchen, regerande OS-mästarna Danmark. 

Men då fick man oväntad förstärkning av de nyblivna OS-medaljörerna Daniel Ståhl och Simon Pettersson. 

– Vi ville tacka dem för hur de tog emot oss i OS-byn i går kväll. Så vi bad dem smuggla med oss till matchen, säger Pettersson.

Danmark är regerande världsmästare, OS-mästare och har fyra segrar på fyra matcher i OS i Tokyo. 

Det var vad som väntade det svenska herrlandslaget i handboll i den sista gruppspelsmatchen. 

Men inför det fick Sverige oväntat stöd, på plats på Yoyogi Stadium i Tokyo fanns nämligen gårdagens svenska OS-medaljörer Daniel Ståhl och Simon Pettersson.

– Vi fick ett så otroligt fint mottagande av handbollskillarna i går kväll när vi kom hem till OS-byn. Och vi kände att vi vill tacka dem för det genom att stötta dem i dag på matchen. Så vi bad dem att smuggla med oss till matchen. Och det gick ju bra, säger Simon Pettersson. 

Den ena var assisterande materialförvaltare och den andra assisterande presschef och skötte sig bra enligt Felix Claar. 

– Absolut, det var skitroligt att ha med dem, de satt med i omklädningsrummet innan. Och pushade och taggade igång oss inför matchen, säger han. 

”Tror de kan gå lugnt”

För knappt ett dygn sedan kastade Ståhl hem ett guld och Pettersson ett silver i diskus, men i dag var duon alltså sugna på handboll. 

– Jag gillar verkligen handboll och jag tycker att Sverige var riktigt bra i dag, jag tror de kan gå långt, säger Simon Pettersson som fick se Sverige vinna med 33–30 och nu väntar Spanien i kvartsfinal på tisdag. 

Den nyblivne silvermedaljören i diskus hyllar också stämningen i OS-byn.

– Det är en fantastisk stämning bland svenskarna i OS-byn och det är kul att man kan få uppleva det här och lära känna nya människor, säger Pettersson. 

LÄS MER: Sverige krossade OS-mästarna: ”Bästa vi har spelat” 

LÄS MER: Nicolinn Törnmalm: ”Det var ingen som saknade Gulldén”

GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet

Här dansar olympierna i synk fram på Tokyos gator