Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS 2021 23 juli – höjdpunkter och program i dag

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

OS 2021 i Tokyo är i gång.

Det är dags att vända dygnet och bunkra i tv-soffan.

Här är allt du behöver veta om tiderna för att kunna följa OS i Tokyo den 23 juli. 

Fredag 23 juli

01.30–05.10 RODD försöksheat i singelsculler, dubbelsculler och fyror

Så gick det för Lovisa Claesson

02.00–04.00 BÅGSKYTTE damernas individuella rankingomgång

Så gick det för Christine Bjerendal

06.00–08.00 BÅGSKYTTE herrarnas individuella rankingomgång

13.00–16.00 INVIGNING Olympic Stadium

Fredagens höjdpunkter

FÖRSÖK I SINGELSCULLER

Jag vet, det låter kanske inte jättekul med försöksheat i singelsculler. Men Lovisa Claesson är med! Har ni koll på henne? Sveriges stora roddhopp från Borås som nu blivit 26 år gammal, börjat få lite kött på benen och kanske, kanske kan ställa till med någonting här. Jag kommer sitta bänkad.

RANKINGOMGÅNG I BÅGSKYTTE

Här ska Christine Bjerendal spänna bågen och försöka skapa sig förutsättningar att knipa en topplacering inför utslagsomgångarna. Bjerendal har hunnit bli 34 år gammal och gör här sitt tredje OS. Senast slutade hon på 17:e plats. Om hon är släkt med legendaren Göran Bjerendal? Ja, det är hennes pappa.

ÄNTLIGEN OS-INVIGNING

OS-invigningar kan vara långdragna, sömniga och alldeles…alldeles underbara. Det händer ju alltid något! Jag minns till exempel i Pyeongchang för tre år sen när två dårar utklädda till Donald Trump och Kim Jong-Un dök upp och brottades ner av polis. Dessutom får man se alla nationer OS-kläder. Hur kommer världen reagera på Sveriges gröngula Uniclo-dress?