Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missräkningen: Oavgjort för stjärnfyllda Spanien

Foto: DANIELA PORCELLI/SPP/SHUTTERSTOCK / DANIELA PORCELLI/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DANIELA PORCELLI /SPP VIA WWW.IMAGO-IMA / IMAGO IMAGES/SPORTS PRESS PHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.D

Stjärnspäckade Spanien fick trots ett stort spelövertag inte hål på Egypten i OS-premiären i herrarnas fotbollsturnering. 

Matchen slutade 0–0 och var nog långt ifrån den inledning spanjorerna hoppades på.

I Spaniens OS-trupp finns inte mindre än sex spelare från Luis Enriques gäng som tog sig till EM-semifinal i somras med för att representera La Roja på nytt. Bland dessa finns 18-årige Barcelonatalangen Pedri samt Leipzigs Dani Olmo och målvakten Unai Simon, Athletic Bilbao.

Men trots det, och trots ett spelmässigt övertag som bland annat uttrycktes i 62–38 i bollinnehav, fick laget inte hål på Egypten. Spanien hade svårt att ens skapa ordentliga målchanser mot det väl försvarande motståndet.

Frispark högt över

Med en kvart kvar att spela fick Spanien ett jätteläge att ta ledningen genom en frispark strax utanför straffområdet. Men Wolverhamptons Rafa Mir lyckades inte ens få bollen på mål utan fick se den flyga högt, högt över.

16 lag gör upp i herrarnas OS-fotboll. Lagen består vanligtvis av spelare under 23 år, men eftersom spelen flyttades fram är det nu spelare upp till 24 år som tillåts vara med, vilket innebär att spelarna måste vara födda efter 1 januari 1997. Dessutom får varje lag ha tre överåriga spelare med.


GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program

GUIDE: Allt du behöver veta om simningen i OS 2021 • Tider och program 

GUIDE: Allt du behöver veta om friidrotten i OS 2021 • Tider och program 

LÄS MER: Stjärnan kastades ut - av sin egen pappa