Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missen: Slutade allra sist i heatet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

TOKYO/STOCKHOLM. På försöken på 100 meter ryggsim var Michelle Coleman svenskarnas hopp. 

100 meter senare var hoppet släckt.

Coleman slutade sist i sitt lopp och tiden 1.00,54 räckte inte till semifinal. 

– Det var lite ivrigt. Det kostar verkligen sista biten, säger hon efter loppet.  

Under söndagens andra försöksdag i simning var det dags för Michelle Coleman att ställa upp i 100 meter ryggsim. Efter 50 meter slog Coleman i fötterna i kaklet som tvåa i vändningen. Därefter gick det betydligt långsammare för Coleman. 

När 100 meter var simmade var Coleman sist i sitt lopp, med tiden 1.00,54.

– Det var lite ivrigt. Det kostar verkligen sista biten. Det finns mycket vilja för jag vet att jag tränar bra, så jag måste verkligen kontrollera det lite bättre mot slutet, säger Coleman efter loppet. 

Tiden räckte inte till semifinalen som går tidigt i morgon bitti, klockan 04.53. Trots det är Coleman inte särskilt besviken efter loppet. 

– 100 meter ryggsim simmade jag som en förberedelse inför laget, för att få ett lopp i kroppen. Jag vet ju att jag hade semifinalchans om jag hade simmat på de tiderna jag simmat tidigare under säsongen, men det är vad det är, säger hon. 

Det har varit intensiva dagar för simmarna sedan OS drog i gång, och det har satt sina spår. Nu gäller det för Coleman och resten av laget att ladda om inför lagkapp i 4x100 meter ryggsim. 

– Det har varit väldigt intensivt sedan det drog i gång i går kväll med försök och final imorse och sedan några timmar att ladda om för det här. Så jag var nog lite trött mentalt av att ladda om, på och av, säger hon och fortsätter: 

– Men, det blir 100 ryggsim med laget igen och det blir jättekul. Då har jag tjejerna med mig och då ska jag göra allt för att få till det loppet. 

Rekordet slogs tre gånger – under försöksheaten

Desto bättre gick det för andra simmare i försöken. Kanadensiskan Kylie Masse slog det gamla olympiska rekordet när hon i sitt heat simmade på 58,17. 

Det rekordet höll i cirka en minut. Därefter kom Regan Smith och simmade in det nya rekordet på 57,96. 

Grattis till Regan Smith?

Ja, gratta kan man väl om man vill, men strax därefter hoppade australiskan Kaylee McKeown ner i vattnet... och simmade på 57,88.