Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar finalplatsen – med 33 tusendelar (!)

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

TOKYO. Här är siffran som svider för svensk del. 

Jonna Adlerteg missade finalplatsen i barr på OS i Tokyo.

Med bara 0.033 poäng. 

Jonna Adlerteg deltog i kvalgrupp fem och stod för en urstark insats. När hon satte landningen blev Discovery+ expert Veronica Wagner euforisk. 

– Yes! Adlertegs bästa insats i livet – på OS. Wow! Tack Jonna. Vilken prestation, oavsett vad det blir. Din bästa prestation i det svåraste läget. Tack, säger hon. 

Poängen, 14.533, är väldigt bra. Men det var inte tillräckligt för final, utan svenskan missar med minsta möjliga marginal. 

Adlerteg utslagen – med minimal marginal

De 8 bästa i kvalet, men max två från samma land, gick vidare till finalen i barr som avgörs på söndag 1 augusti. Den som precis låg före Adlerteg, den amerikanska superstjärnan Simone Biles, hade 14.566, alltså bara 0.033 poäng före henne. 

Den svenska gymnasten blev OS-klar redan förra året. Hon har två EM-silver sedan tidigare, men i årets EM i Basel fick gymnasten nöja sig med en sjätteplats i barr.

Barren har varit Adlertegs stora möjlighet, då hon fokuserat på den efter en tidigare knäskada. Hon missade OS i Rio de Janeiro 2016 på grund av en knäskada, och har valt bort de andra redskapen för att minska skaderisken och för att bli så bra som möjligt.


GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program

GUIDE: Allt du behöver veta om simningen i OS 2021 • Tider och program 

GUIDE: Allt du behöver veta om friidrotten i OS 2021 • Tider och program