Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Landslaget hyllas på Stadion utan publik

Sverige kommer hyllas efter finalen mot Kanada.
Foto: MARTIN MEJIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Stockholms stadion.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

TOKYO/STOCKHOLM. Det blir ingen publik på arenan men ett firande på Stockholms stadion väntar för Sverige när de kommer hem.

Lördag kväll på Stockholms stadion kommer landslaget att hyllas för OS-insatsen.

– Vi hade gärna velat hyra större och fetare lokaler i Stockholm, säger Lars Markusson, SOK:s presschef till SportExpressen. 

Sverige är en match från att vinna guld. Efter kaosartade dygn stod det klart att finalmatchen mot Kanada sparkas i gång 14.00 på fredag, svensk tid. 

Blågult förväntas därefter flyga hem direkt efter matchen. SportExpressen har varit i kontakt med såväl SvFF som Sveriges olympiska kommitté för att höra om det finns en plan för ett firande när landslaget landar i Stockholm. 

– Vi från förbundets håll kan inte arrangera något eget eftersom det är SOK som har rättigheterna. Jag vet att SOK har ställt frågan till bland annat Folkhälsomyndigheten om en kortege eller något liknande men de tyckte att det vore direkt fel att arrangera en busskortege och ett firande liknande som vid VM bronset. De hänvisar till pandemin så det måste vi förhålla oss till. Vi får försöka göra något klokt och på ett ansvarsfullt sätt men återigen, det är SOK som har bollen och ansvaret, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand. 

Lars Markusson bekräftar: ”Ett minne för livet”

Lars Markusson, SOK:s presschef bekräftar i sin tur att det kommer bli ett firande. Lördagskväll runt 19.00 kommer landslaget att hyllas på Stockholms stadion. Detta oavsett om det blir guld eller silver. 

Det blir dock ingen publik på stadion.

– Det finns gemensamma planer för att göra något trevligt för laget. Men precis som vi har gjort i det här mästerskapet så måste vi anpassa oss till pandemin och restriktioner. Vi hade gärna velat hyra större och fetare lokaler i Stockholm men nu kommer vi behöva ha ett mindre firande, säger Markusson och fortsätter: 

– Men vi hoppas ändå att det blir ett minne för livet. Vi vill det, fotbollen vill det och jag tror även att svenska folket vill det (göra något för att hylla landslaget). Vi ska försöka göra det på ett trevligt och smittsäkert sätt. Vi kommer köra direkt när vi kommer hem, sen måste spelarna i väg till sina klubbar.