Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaxiga utspelet efter krossen: ”Tycker det”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

TOKYO. De amerikanska fotbollsstjärnorna raderades ut. 

Då kommer Hanna Glas med ett kaxigt utspel och hyllar samarbetet med Sofia Jakobsson. 

– Vi är duktiga på att ta fram varandras styrkor, säger hon. 

Peter Gerhardsson pratar mycket om relationer mellan spelarna på planen. 

Under gårdagens match fungerade det överallt efter 3-0 mot USA, och förbundskaptenen menade bland annat att kontringsspelet och försvarsspelet var exemplariskt. 

Även spelarna var nöjda med matchen. 

– Det var mycket glädje och vi njöt det vi kunde på vägen hem och i går kväll, säger Hanna Glas.   

– Jag hade höga förväntningar på mig själv inför turneringen, jag nöjd med gårdagens match och det känns kul att kunna bidra på det sättet. 

Hyllar Sofia Jakobsson

Högerkanten var en stor del i framgången i går. Genom Hanna Glas och Sofia Jakobsson kom två av målen. Dagen efter hyllade Glas sin kantkollega. 

– Det är kul att spela med henne. Hon släpper bollen bra till mig när jag kommer och det blev bra samarbete flera gånger. Det är fantastiskt duktig spelare också. 

– Jag tycker Fia löper så mycket och det öppnar mycket ytor för mig, så att jag också kan komma med upp. Vi är duktiga på att öppna ytor för varandra och ta fram varandras styrkor. 

Och nu menar Hanna Glas att hon tillsammans med Jakobsson utgör OS:s bästa högerkant. 

– Det får man väl ändå säga. Jag tycker det. 

”Helt ny dimension”

Till hösten kommer duon även att spela tillsammans i Bayern München. Sofia Jakobssons nya klubbadress offentliggjordes kort innan OS. 

– Det kommer bli en helt ny dimension för oss. Vi pratade lite innan och jag sa till henne att komma, och att det kommer bli kul för oss på högerkanten. Jag ser verkligen framemot att spela.

GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program