Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlström utan medalj: ”Ett för tufft tempo”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: EUGENE HOSHIKO / AP TT NYHETSBYRÅN

TOKYO. Gångstjärnan Perseus Karlström kom till OS med förhoppningar om medalj.

Men det var aldrig riktigt nära.

Han slutade nia på tvåmilen – 37 sekunder från pallen.

Perseus Karlström, 31, har etablerat sig som en av världens bästa gångare under de senaste åren och slutade trea på VM i Doha 2019. Han hade förhoppningar om en ny medaljsuccé i Sapporo, där herrarnas tvåmil på OS avgjordes i dag.

Men det gick alltså inte vägen.

Ungefär halvvägs in i loppet tappade Karlström kontakt med tätklungan och halkade efter 18 sekunder.

– Jag vet inte riktigt vad det är som inte stämmer för honom, sa hans bror Ato Ibañez som var med i Discovery Plus sändning.

Han var samtidigt uppkopplad mot Karlströms pulsklocka.

– ”Percy” ligger på 39,4 i kroppstemperatur, det börjar närma sig att det gör ont för honom. Men han ligger där uppe ganska ofta. 170 i puls vilket är en bit från hans maxpuls på 185. Men jag hade velat se honom lite högre upp i fältet…

Perseus Karlström höll efter det ungefär samma tempo som klungan – men kom aldrig ikapp. Och på slutet rann sekunderna i väg.

”Ett för tufft tempo”

Till slut gick Karlström i mål som nia, en minut och 24 sekunder efter vinnaren Massimo Stano från Italien. Han hade 37 sekunder upp till pallen, där japanerna Koki Ikeda och Toshikazu Yamanishi tog silver och brons.

– Det blev ett för tufft tempo för Perseus Karlström tyvärr, säger expertkommentatorn Peter Häggström i Discovery Plus.

– Det fanns inte i dag. Han gjorde inte på något sätt bort sig. Doha var en fullträff, det ska vi ha med oss. Att bli nia i dag är bra, även om det inte är så bra som han själv hade hoppats.

Perseus Karlström till Radiosporten efter loppet:

– Det är medaljen som varit mitt mål, jag är i bra form och allt sånt. Men det är ungefär tio som kan vara med och slåss om det i dag och..i slutändan är det väl ungefär de tio som är bättre än mig. Jag gör inget dåligt lopp i dag, jag ligger någonstans runt 4:05, 4:10 per kilometer. Men det finns inte det där extra för att öka.


LÄS MER: Maja Nilssons glädje – klar för OS-final: ”Hela familjen gråter”

LÄS MER: Expertens förvåning när stjärnan dyker upp: ”Stämmer det?”

LÄS MER: Erika Kinsey utslagen i kvalet – nu lägger hon av

GUIDE: Allt du behöver veta om friidrotten i OS 2021 • Tider och program