Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Osaka utslagen ur OS

Foto: CHRIS COOPER/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / CHRIS COOPER/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETE DOVGAN/SPEED MEDIA/SHUTTERSTOCK / PETE DOVGAN/SPEED MEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Jätteskräll i OS-tennisen.

Hemmahoppet Naomi Osaka är utslagen i den tredje rundan.

Tjeckiskan Marketa Vondrousova vann i två raka set, 6-1, 6-4. 

Hon tog sig enkelt vidare från den första rundan och städade sen bekvämt undan Viktorija Golubic under gårdagen.

Men mot Marketa Vondrousova, rankad 42 i världen, stötte Naomi Osaka på patrull.

Världstvåan var chanslös i första set och fick se sig besegrad med 6-1. I andra set bjöd hon på mer motstånd och spelade upp sig. Men i sista gamet stod Osaka för flera individuella misstag. Vondrousova bröt japanskans serve två gånger om och är nu vidare i turneringen.

Världsettan ute i första rundan

Naomi Osaka missar därmed kvartsfinal.

Osaka tände OS-elden och var en av värdnationens största guldfavoriter. Ett OS-guld hade skrivits in i historieböckerna då 23-åringen blivit den första tennisspelaren från Japan att vinna ett guld i sommarspelen. 

Redan i första rundan bjöd OS-turneringen på en stor skräll. Världsettan Ashleigh Barty föll mot 48-rankade spanjorskan Sara Sorribes Tormo efter flera misstag.

Flydde arenan

Efter chockförlusten flydde Naomi Osaka arenan. Stjärnan tog inte den vanliga vägen ut genom den mixade zonen och omklädningsrummet, skriver The Guardians journalist Tumaini Carayol.

Naomi Osaka tog en annan utgång från arenan och gick bort från planen. Hon kommer inte tillbaka.”, skriver Carayol på Twitter.

Världstvåan slutade tidigare i vår prata med medier. Det var i Franska öppna som hon bestämde sig för att inte delta i de obligatoriska presskonferenserna, hon drog sig senare ur turneringen och deltog inte i Wimbledon alls.

Anledningen var den mentala pressen, berättade tennisstjärnan. Hon gick även ut med att hon under en längre tid lidit av en depression.

https://twitter.com/tumcarayol/status/1419888459578187777