OS är över direkt för guldhoppet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

TOKYO. Alex Kessidis skulle gå för guldet. 

Men svensken förlorade direkt i första matchen mot azeren Rafig Huseynov och är utslagen. 

– Det är tomt. Jag hade förväntat mig så mycket mer, säger han till TT. 

Alex Kessidis kom till OS med en dröm om guld. 

Kessidis, som tävlar i 77-kilosklassen i grekisk-romersk stil, tog silver på VM 2019 och brons på EM 2020. 

– Så för mig är det en självklarhet, jag är här för den där guldmedaljen. Jag känner att jag är en av de bästa brottarna i världen det finns inte många som är bättre än mig, sa han inför tävlingsstarten. 

Men Kessidis fick det inte alls att stämma. I öppningsmatchen, en åttondelsfinal mot Rafig Huseynov från Azerbadzjan, så tog Kessidis första poängen. Men Huseynov kom tillbaka och kvitterade till 1-1. 

Reglerna stipulerar att den som tog den senaste poängen har en fördel om det blir oavgjort. Så Kessidis var tvungen att gå på offensiven, men det blev bara pyspunka. 

Alex Kessidis utslagen direkt

Huseynov kunde bara försvara sig och Kessidis hade inget svar. 

– Tyvärr blir han passiv och det är inte en bra taktik. Han måste köra på, säger Discovery Plus expert Robert Rosengren. 

Tiden rann i väg för Kessidis och Huseynov tog sig vidare. 

– Jag visste att matchen kunde sluta så här. Jag var fullt medveten om att det är hans taktik. Han gjorde sin taktik bättre än jag gjorde min. Jag lyckades inte komma in på honom i stående. Han gjorde jobbet bättre den här gången, säger Kessidis till TT. 

Det fanns dock en räddningsplanka för svensken. Om Huseynov lyckades ta sig till final skulle Kessidis få återkvala och ha chansen på brons. 

– Jag tror att Huseynov tar sig till final. Så jag hoppas att det blir återkval, säger Rosengren. 

Siktar redan mot OS 2024

Men så blev det inte. I kvartsfinalen mot kirgizen Akzhol Makhmudov så blev det respass för Huseynov med 9-1 och Kassidis OS tog slut.

Svensken var överraskad av det resultatet. 

– Enligt mig ska han vinna den matchen. Ja, inte som matchen såg ut, där är han självklar förlorare. Jag är besviken på det. Jag hade hoppats att han skulle vinna den matchen så att jag åtminstone fått ett återkval. Jag trodde att han, ganska säkert, skulle ta den matchen.

Nu siktar Kessidis direkt mot Paris 2024. 

– Det kommer att vara jäkligt tråkigt i några dagar. Det varit en lång period inför OS. Så många läger, så mycket träning, sånt fokus. Nu går jag väl vidare med att gå på semester.Sedan ska jag fortsätta träna. Ännu hårdare. Det där OS-guldet kommer att bli mitt en dag, det vet jag.


LÄS MER: Norska dopingbråket: ”Galet att upphäva”

LÄS MER: OS-guldvinnaren: ”Svårt att visa mig i bikini nu” 

LÄS MER: ”Antisex-sängarna” ska stoppa samlagen på OS