”Trodde aldrig att jag skulle bli något”

Foto: PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK / PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK / PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Britten Tom Daley vann OS-guld i synkroniserat simhopp tillsammans med Matty Lee.

Ett stort ögonblick för Daley.

– Jag känner mig otroligt stolt över att säga att jag är en homosexuell man och en olympisk mästare, säger han.

27-årige Tom Daley fick äntligen jubla högst upp på pallen i ett OS. I sitt fjärde olympiska spel vann han tillsammans med Matty Lee guldet i synkroniserat simhopp, tio meter.

– Det är otroligt. Speciellt efter OS i Rio 2016 när jag var otroligt besviken eftersom jag trodde att det var min bästa chans till en medalj. Men min man sade att min historia inte skulle sluta där, han sade att vår son skulle få se mig bli olympisk mästare, säger han på presskonferensen efteråt.

Den brittiska duon vann före Kinas Yuan Cao och Aisen Chen. Daley hoppas nu att guldet kan fungera som en inspirationskälla för andra hbtq-personer.

– När jag var yngre kände jag mig alltid som den som var ensam, annorlunda och inte passade in. Att det alltid var något med mig som aldrig skulle vara så som samhället ville att det skulle vara. Jag hoppas att unga hbtq-personer kan se att oavsett hur ensam du känner dig så är du inte ensam, och du kan uppnå vad som helst, säger Daley.

Han fortsätter:

– Jag känner mig otroligt stolt över att säga att jag är en homosexuell man och en olympisk mästare. Jag känner mig väldigt stärkt av det för jag trodde aldrig att jag skulle bli något eller uppnå något på grund av den person jag är. Att jag är en olympisk mästare nu visar att du kan åstadkomma vad som helst.