Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag är inte så jätteförvånad”

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

YOKOHAMA. Sverige är klart för OS-final i fotboll. 

Motståndare är Kanada och inte USA som många trodde. 

– Jag är inte jätteförvånad egentligen, säger Caroline Seger. 

Det blev två målsnåla semifinaler i damernas fotbollsturnering i OS.

Först slog Kanada ut USA med 1–0 efter att Jessie Fleming skickat in en straff. Sen var det Sverige som besegrade Australien med samma siffror. 

– Det är svårt att sätta ord på allting man känner nu. Man blir så otroligt lag och stolt över prestationen hittills. Nu har vi en OS-final att spela och vi ska hela vägen, säger Stina Blackstenus kort efter slutsignal.

På fredag ställs lagen mot varandra i en match om det olympiska guldet. 

– Det hade inte spelat någon roll vilket lag det hade blivit, vi hade fått möta ett bra motstånd oavsett. Men det känns lite spännande att möta ett nytt lag eftersom vi hade USA i gruppen, säger hon. 

”Starkt och kollektiv bra”

På förhand låg tipsen på att det skulle bli USA i en OS-final. Och en del menar också att det är därför finalen spelas 11:00 på dagen japansk tid. Då hade den passat bättre för de amerikanska tv-tittarna. 

Kanada gör sin första OS-final. För Sverige är det andra raka. Och att det inte blev USA är inget som Caroline Seger reagerar speciellt märkvärt på. 

– Jag är inte jätteförvånad egentligen. Kanada har sett jättestarka ut och är ett fantastiskt lag. De har också varit i två tidigare bronsmatcher, och tagit hem båda tror jag. De är ett starkt och bra kollektivt lag, säger hon. 

Starkaste minnet från en match lagen emellan är den åttondelsfinalen i Frankrike 2019. Då vann Sverige efter mål av Stina Blackstenius och en straffräddning av Hedvig Lindahl. 

– Det är bara Kanada egentligen som har revansch att utkräva på oss. Men jag tycker inte USA har varit att känna igen den här turneringen, säger Hedvig Lindahl om att ställas mot Kanada och inte USA.

Matchen spelas på fredag med start 04:00 svensk tid. 

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program

LÄS MER: Hemligheten bakom Sveriges succé 

LÄS MER: Asllani: ”Det är därför de lockas av mig”