Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är bäst i hela OS: ”Det visste jag inte”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: SERGEI GRITS / AP TT NYHETSBYRÅN

TOKYO. Han har gjort 21 mål på två matcher och leder skytteligan i OS överlägset.

Ändå var handbollsstjärnan Hampus Wanne inte nöjd efter segern mot Japan.

– Jag missar en del och tar lägen som jag inte ska göra, säger vänstersexan.

Sverige tar precis tagit sin andra raka seger i OS-handbollens gruppspel när Hampus Wanne stannar till i katakomberna i Yoyogi-stadion.

Segersiffrorna mot Japan skrevs till 28-26 men både anfallsspelet och försvarsspelet hackade för svenskt del. Wanne är framför allt kritisk mot det förstnämnda.

– Jag är glad att vi vinner. Japan gör det bra men samtidigt missar vi för många givna lägen. Vi hade möjligheten i andra halvlek att stänga matchen och missar tre, fyra alldeles för fina chanser, säger mittsexan.

Han började matchen på bänken efter att ha spelat stora delar av premiären mot Bahrain för två dagar sedan. Men det var inte för att han behövde vilas.

– Nä, det var nog för att få i gång Pellas (Lucas) också. Han är en fantastisk kantspelare men hade lite otur i dag. Jag är säker på att det kommer bli samma scenario längre fram i turneringen och jag är hundra på att han kommer höja sig, säger Hampus Wanne.

Din egen insats, då?

– Den är okej. Jag missar en del och tar några lägen som jag inte ska göra. Jag är mest glad över att vi vinner.

Leder skytteligan i OS: ”Det visste jag inte”

Mot Japan var han återigen Sveriges bäste målskytt. Göteborgaren hittade nätet åtta gånger, dubbelt så mycket som näst bäste målskytt Jim Gottfridsson.

– Jag får väldigt mycket lägen. Vi spelar en handboll som passar mig väldigt bra. Jag kommer i många fina, stora lägen. Därför är det irriterande när niometerspelarna jobbar hårt och ger mig fina vinklar som jag missar. Jag tycker att jag ska sätta dem, säger Wanne.

Efter två spelade omgångar står han på 21 mål. Därmed leder han skytteligan i OS med stor marginal. Tvåa är Danmarks storstjärna Mikkel Hansen på 15 mål.

– Jaha? Det visste jag inte. Du har nog bättre koll än mig på det.

Men det låter på dig som att du borde gjort ännu fler mål?

– Ja, det tycker jag själv.

Hur många då?

– Det vet jag inte. Det är oväsentligt, viktigaste är att vi vinner.

Sverige möter Portugal på onsdag, 04.00 svensk tid.

Skytteligan i OS

1. Hampus Wanne, Sverige – 21 mål

2. Mikkel Hansen, Danmark – 15 mål

2. Adrian Figueras Trejo, Spanien – 15 mål

4. Hiroki Motoki, Japan (mfl) – 14 mål