Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldfavoriterna missar OS på grund av covid

Bryson DeChambeau.
Foto: PAUL CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PAUL CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Jon Rahm.
Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Två av golfens storstjärnor missar OS – på grund av corona. Amerikanen Bryson DeChambeau har testat positivt för covid-19 inför avresan till Tokyo. Han ersätts nu av Patrick Reed, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Bryson DeChambeau, rankad sexa i världen, testade positivt för covid-19 inför avresan till Tokyo. Han ersätts nu av Patrick Reed, meddelar USA Golf.

DeChambeau har vunnit åtta tävlingar på USA-touren, bland annat US Open förra året.

”Jag är djupt besviken över att inte kunna tävla i OS för USA”, säger han i ett uttalande.

Dessutom har världsettan Jon Rahm testat positiv och missar även han OS-turneringen, meddelar Spaniens olympiska kommitté. Rahm vann tidigare i sommar US Open.

Det är andra gången på två månader som Rahm testar positivt för viruset. I juni tvingades han dra sig ur PGA-tävlingen i Ohio som han ledde stort när han testade positivt för covid-19 – för att bara några veckor senare ta hem segern i US Open.

Men det är inte bara DeChambeau och Rahm som kommer att saknas när OS-golfen inleds den 29 juli. Sedan tidigare står det klart att medaljtrion från OS i Rio inte kommer till spel. Justin Rose, Storbritannien, Henrik Stenson och Matt Kuchar, USA, missade samtliga att kvala in till spelen.