Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora OS-mysteriet: Nu har 20-åringen hittats

Mysteriet har fått en lösning.

Den ugandiske tyngdlyftaren Julius Ssekitoleko, som varit försvunnen sedan i torsdags, har hittats. 

Han förhörs nu av polis, rapporterar AP

Julius Ssekitoleko, 20, försvann från Ugandas uppladdningsläger i den japanska staden Izumisano under torsdagen. En polisinsats för att hitta den 20-årige tyngdlyftaren sattes i gång. 

Under fredagen fann man en ledtråd efter honom. En handskriven lapp hittades där han skrev : ”Jag vill jobba i Japan”. Enligt Reuters ska Ssekitoleko ha setts på ett snabbtåg i Nagoya i centrala Japan.

När Ssekitoleko försvann meddelade representanter för staden Izumisanos att man inledde sökandet. 

Staden gör allt för att söka efter individen. Vi har anmält ärendet till polisen.”, skrev staden i ett pressmeddelande.

Förhörs av polis

Under tisdagen hittades han av japansk polis i staden Yokkaichi, 17 mil från Izumisano där han försvann i från.

Fem dagar har gått sedan han försvann, men närmare omständigheter kring gripandet av tyngdlyftaren är ännu oklara. Klart är att han förhörs av polis, rapporterar AP.

Ssekitolekos försvinnande upptäcktes när han inte dök upp till ett planerat covid-19-test. Han anmäldes då försvunnen. Trots att han var på uppladdningsläger med det ugandiska landslaget så hade han inte lyckats kvala in till OS. Han skulle därför ha skickats hem till Uganda under tisdagen, då han hittades.