Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömslottning för Mattias Falck

Foto: LI JIANAN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: WANG DONGZHEN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Mattias Falck kunde inte ha fått en mycket sämre lottning i OS-bordtennisen. Regerande OS- och VM-guldmedaljören Ma Long väntar redan i en eventuell kvartsfinal.

– Jag visste när jag kom hit att det var 50 procents risk att jag skulle lottas mot någon av kineserna, säger Falck.

Svensk bordtennis har återigen ett OS-medaljhopp i herrsingel, men Mattias Falcks chanser fick sig en törn redan i lottningen.

För en mycket svårare väg till final kunde han inte få. I en eventuell kvartsfinal väntar nämligen Ma Long, kinesen som visserligen ”bara” är världstrea men som är regerande OS-guldmedaljör och som tagit tre raka VM-guld i singel.

– Det är klart att det är en tuff match. Men jag visste när jag kom hit att det var 50 procents risk att jag skulle lottas mot någon av kineserna (i kvartsfinal), så den möjligheten fanns redan, säger Mattias Falck.

Finalförlust i VM

 Falck slog sig på allvar in i världstoppen när han tog VM-silver 2019, efter finalförlust mot just Ma Long. Om det ska bli revansch krävs dock att svensken först vinner sina två inledande matcher.

I första omgången, på tisdag, kan han ställas mot en gammal klubbkompis. Egyptiern Omar Hassan, som tidigare spelade med Mattias Falck i BTK Halmstad, står på andra sidan om han vinner sin match i första omgången, mot en kvalspelare.

– Det blir en tuff match, vi har mötts X antal gånger och tränat med varandra under flera års tid i Halmstad. Vi känner varandra väl, det är en väldigt bra spelare som är i samma ålder som mig. Senast vi möttes var i franska ligan för kanske tre år sedan. Då vann vi var sin match, säger Falck.

Bra lottning för laget

Anton Källberg går in i den första omgången redan på söndag, mot en kvalspelare. Det gör även de svenska damspelarna Linda Bergström och Stina Källberg. Bergström möter indiskan Sutirtha Mukherjee medan Källberg inleder mot portugisiskan Shao Jieni.

I herrarnas lagturnering föll lotten bättre för svensk del. Sverige, med Kristian Karlsson som tredje spelare, inleder mot USA och får sedan troligen Japan (som möter Australien) i en kvartsfinal. Kina väntar tidigast i en eventuell final.