Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djokovic besked om OS – trots stjärnornas nobb

Foto: DUBREUIL CORINNE/ABACA / STELLA PICTURES/DUBREUIL CORINNE/ABACA

Efter många avhopp kom ett positivt besked för OS-tennisen, herrarnas världsetta Novak Djokovic twittrar att han tänker spela i Tokyo.

Tidigare under dagen kom besked från damstjärnorna tyska Angelique Kerber och Victoria Azarenka, Belarus, att de hoppar av OS.

Den 33-åriga Angelique Kerber är trefaldig grand slam-vinnare. I årets Wimbledon föll hon i semifinal mot världsettan och blivande Wimbledonvinnaren Ashleigh Barty.

Men tre turneringar inom loppet av en månad har slitit på kroppen vilket tvingar henne att tacka nej till OS i Tokyo.

”Att få representera Tyskland i London 2012 och Rio 2016 som en del av det tyska laget har varit några av mina favoritminnen hittills”, säger hon i ett uttalande.

”Det gör besvikelsen ännu större för mig att tvingas acceptera det faktum att min kropp behöver vila efter några intensiva veckor. Jag behöver återhämta mig innan jag återvänder till tävlandet senare i sommar.”

Flera avhopp

Även OS-guldmedaljören från 2012, Victoria Azarenka, meddelade på torsdagen att hon drar sig ur.

”Jag vill informera alla om att jag har fattat det svåra beslutet att inte spela i OS i Tokyo. Jag har många fantastiska minnen från att vinna guld medan jag tävlat och representerat mitt Belarus i tidigare spel. Men med alla utmaningar vi står inför som har med pandemin att göra, vet jag att det här är rätt beslut för mig och mitt team”, skriver den före detta världsettan på Twitter.

OS-tennisen har drabbats av flera stora avhopp hittills.

Bland annat har Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Serena Williams, Simona Halep och Bianca Andreescu tackat nej. Även Sverigeettan Mikael Ymer har tackat nej till OS.

Novak Djokovic säger dock att han kommer att spela OS.

”Jag har bokat min biljett”, skriver världsettan på kvällen på Twitter.