Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var förfärligt – man känner sig värdelös”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

TOKYO. Sveriges damlandslag i handboll är klart för OS-semifinal. 

Men resan dit har inte varit helt smärtfri för en av lagets största stjärnor Linn Blohm. 

– Det var förfärligt att sitta där. Man känner sig nästan värdelös, säger Blohm som inte spelade den sista gruppspelsmatchen. 

Sveriges handbollsdamer stod för en uppvisning i kvartsfinalen mot Sydkorea och vann med hela 39–30 och är därmed klart OS-semifinal för första gången någonsin.

– Det är helt otroligt, jag är stå stolt och glad. Äntligen får vi till det, det känns som vi slitit i så många mästerskap, säger Linn Blohm och fortsätter. 

– Jag blev extremt taggad när jag satt på läktaren förra matchen, det var förfärligt att sitta där och inte kunna göra någonting.

Den svenska mittsexan har gjort ett strålande mästerskap så här långt, men i den sista gruppspelsmatchen mot Ungern vilades hon. En match som Sverige förlorade. 

Och att sitta på läktaren tog hårt på Blohm. 

– Man känner sig så utanför när man sitter på där. Sitter man på bänken så känner man en gemenskap med laget och kan nå ut till laget. Men på läktaren känner man sig nästan värdelös, man hörs inte ens när man skriker. 

Linn Blohm säger att det inte var hennes eget val att sitta på läktaren. 

– Jag hade velat spela, men jag förstår deras val. Jag vet också själv om jag suttit på bänken så hade jag velat spela så det kanske var bättre att jag satt på läktaren. 

Tomas Axnér om att vila Linn Blohm

Förbundskapten Tomas Axnér om valet att sätta Linn Blohm på läktaren i den sista gruppspelsmatchen.

– Linn är en spelare som går hårt i både anfall och försvar. Jag ville verkligen att hon skulle få vila den matchen och få återhämta sig. Det enda sättet att vila Linn är att inte byta in henne, säger Axnér. 

På fredag spelar Sverige semifinal i OS, en match Linn Blohm ser fram emot, men tror kommer bli tuff.

– Det är den största matchen jag spelat men jag är beredd på att lag tar mig väldigt hårt. Nu när man har presterat så lär det bli ännu mer framöver, säger hon.