Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Almenäs kupp får alla att skratta: ”Är han singel?”

Jessica Almenäs i ”OS-kväll”
Foto: Discovery Plus
Ekwall och Hökfelt skrattar
Foto: Discovery Plus

I tv-programmet ”OS-kväll med Jessica Almenäs” brast hela studion ut i skratt. 

Anledningen? 

Jessica Almenäs fråga till simmaren Gustav Hökfelt.

OS rullar på för fullt och Sverige väntar fortfarande på första medaljen. Många tävlingar pågår samtidigt och ibland är det svårt att hålla koll på allt. 

Därför har Discovery, under mästerskapet, haft ett tv-program som sänds på kvällen svensk tid. ”OS-kväll med Jessica Almenäs” sänds på Kanal 5 varje dag och syftet är att ge tittarna senaste resultaten och analysera hur det har gått för de svenska OS-deltagarna. Programmet pågår i två timmar, mellan 20.00 och 22.00, och vid Almenäs sida sitter sportjournalisten och tv-profilen Patrick Ekwall. 

Under torsdagen gästade simexperten Gustav Hökfelt studion för att prata om Sarah Sjöströms chanser i nattens final i 100 meter fritt. Hökfelt menade att Sjöströms OS hittills har varit bra. 

– Tekniken ser bra ut och jag tycker att hon har gjort ett gäng fina lopp. Chansen (för en medalj) finns där absolut, men det kommer bli tufft och jämnt. Men Sarahs chanser är ganska stora skulle jag säga, sa Gustav Hökfelt och fick sedan en fråga om simbassängerna. 

– Det finns snabba sådana. Det är kanske därför det har varit så snabba lopp i år. Det går snabbt. Jag tror att sex stycken kommer slåss om medaljerna, och Sarah är en av dem. Det kommer bli spännande, men också nervöst. 

Almenäs kupp: ”Är han singel?”

Sarah Sjöströms deltagande i OS har kantats av osäkerhet. I februari halkade hon och tvingades till operation. Under rehabiliteringstiden har simstjärnan varit i kontakt med Hökfelt, elitsimmare som så sent som i juni satte nytt svenskt rekord på 100 meter ryggsim – men som parallellt med karriären även pluggar till läkare. 

– Hon har skickat några bilder och jag har hjälpt henne en gång när hon skadade sig i köket. Det var så klart en allvarlig olycka tidigare i år. Armbågen och triceps, den delen var helt av. Det är absolut inte en optimal skada för en simmare.

När alla hade pratat färdigt, och kanalen förberedde för reklam, ställde programledaren Jessica Almenäs en fråga som ställde Gustav Hökfelt.

– Många av våra tittare sitter säkert och funderar. Här har vi en elitidrottsman som pluggar till läkare, är han singel?, frågade Jessica Almenäs. 

– Ja, det är jag, svarade Hökfelt efter lite tystnad. 

Sedan brast alla ut i skratt innan Patrick Ekwall bröt in: 

– Yes! Vi bjuder på den. 

– Varsågod för den kontaktannonsen, det var gratis, sa Jessica Almenäs. 


LÄS MER: Jessica Almenäs om OS-jobbet, familjelivet och influencer-inkomsten