Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alkoholskandalen – spårade ur på flyget

Foto: SIPHIWE SIBEKO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: SIPHIWE SIBEKO / REUTERS BILDBYRÅN

TOKYO. Flera spelare ur det australiska rugbylandslaget som orsakade en spritskandal på flyget hem från OS tvingas nu gå i terapi och prata om sin alkoholkonsumtion. 

– Alla i laget har fått en reprimand för sitt beteende, säger en talesperson för det australiska rugbylandslaget enligt Insidethegames

Flera spelare vidhåller dock att reaktionen är överdriven. 

Det har stormat kring det australiska OS-herrlaget i rugby de senaste dagarna. Efter att de fått stryk med 19-0 av Fiji i kvartsfinalen ska de bestämt sig för att festa loss. 

Först ska de ha slagit sönder ett rum i OS-byn för att sedan leva rövare på planet hem. De ska ha druckit enorma mängder alkohol, fört oväsen, försökt tvinga till sig mer sprit trots att de nekats och även kräkts på såväl ett säte som flera av toaletterna. 

”De drack för stora mängder alkohol”, bekräftar det australiska rugbyförbundet enligt Insidethegames

Spritskandalen på flyget hem

Japan Airlines som körde totalt 49 australiska OS-idrottare hem den dagen lämnade in ett formellt klagomål till den australiska olympiska kommittén som tar saken på stort allvar. 

Totalt tio utövare har fått en reprimand och ett antal av dem måste nu gå i terapi för att tala om sin alkoholkonsumtion. 

”Det har varit oacceptabelt beteende av ett flertal av våra OS-deltagare”, säger den australiska olympiska kommittén i ett uttalande. 

Två av de utpekade spelarna menar dock att reaktionen är överdriven. I en anonym intervju med Herald Sun säger de bland annat: 

– Folk har rätt att må illa, det är därför det finns spypåsar på flygen. Och om någon spydde är det knappast första gången. Vem bryr sig? Det är inte tredje världskriget. 

Japan Airlines håller inte med. I stället har de varnat Australien att om någon mer beter sig illa på deras flyg kommer de omedelbart att rapporteras till polis vid landning. 


GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet 

GUIDE: Allt om fotbollen i OS • Tider och program 

GUIDE: Allt du behöver veta om friidrotten i OS 2021 • Tider och program 

GUIDE: OS-finalen i fotboll • TV-tider och information