Foto: Twitter.Foto: Twitter.
 Foto: Twitter.
Foto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AHN YOUNG-JOON / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: AHN YOUNG-JOON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: AHN YOUNG-JOON / AP TT NYHETSBYRÅN

Vonn bryter ihop efter dödsfallet

Publicerad

PYEONGCHANG. Lindsey Vonn är på plats på OS för att vinna för sin farfar. 

Under fredagens presskonferens började storstjärnan gråta när hon talade om deras relation - och hans bortgång. 

– Jag saknar honom så mycket, jag hade verkligen önskat att han fått vara vid liv och kunnat se mig på OS, säger Vonn som inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Lindsey Vonn är en megastjärna på OS. Hon har 1,2 miljoner följare på Instagram och fans från stora delar av världen.

Under fredagen mötte hon pressen i en välfylld sal där ett hundratal journalister fanns på plats. 

Och det blev en känslosam presskonferens. 

Lindsey Vonns farfar avled i november, vilket är en stor sorg för skidstjärnan. 

– Jag saknar honom så mycket, säger Vonn och börjar gråta. 

 

LÄS MER: Otäcka kraschen - världsmästaren lämnade på bår 

 

Det var hennes farfar Don Kildow som fick familjen att börja åka skidor. Han stred även under Koreakriget på 50-talet, vilket Lindsey Vonn tidigare har berättar om.  

– Han var stationerad på en plats inte speciellt långt från stället där vi ska tävla. Han var där bakom fiendelinjen och blev fångad och fick gevär riktade mot sig. Jag hade hoppats att han skulle kunna vara med mig under OS. Jag hade till och med börjat kolla på medicinska lösningar så att det skulle gå. Nu vill hela min familj att jag ska vinna för hans skull. Jag hoppas att jag kan göra honom stolt, sa Vonn till CNN  i december.

Under fredagens presskonferens var hon märkbart tagen över de frågor hon fick om sin farfar. Vonn pratade varmt om deras relation. 

– Jag vill så gärna köra bra för honom. Han har varit en stor del av mitt liv och jag hade verkligen hoppat att han hade fått vara vid liv och kunnat se mig på OS, men jag vet att han tittar och jag vet att han kommer att hjälpa mig. Jag ska vinna för honom, säger Vonn.

https://twitter.com/lindseyvonn/status/959021671586979840

Tog med hunden till OS

Under fredagens presskonferens talade Lindsey Vonn även mycket om sina känslor kring att få göra ett sista OS, efter flera tunga skadeår. Samtidigt stal hennes hund Lucy stundtals uppmärksamheten. 

Inför OS meddelade Lindsey Vonn att hon är singel igen, efter ett förhållande med Keenan Smith, assisterande tränare till wide recievers i NFL-laget Los Angeles Rams.

Men Lindsey Vonn reste inte ensam till Sydkorea. 

Med på planet fanns Vonns ögonsten och hund, Lucy. Och det blev något av en mardrömsresa de fick vara med om. Planet till Sydkorea var sex timmar försenat innan de ens kom upp i luften. Resan för Lindsey Vonn och Lucy pågick därför i ett helt dygn. 

– Jag funderade på om jag verkligen skulle ta med henne hit, för det är väldigt långt, men ville ha med mig henne på den viktigaste tävlingen. 

 

LÄS MER: Alpint under OS – program med tider och datum

 

Lindsey Vonn har haft hunden Lucy i ett och ett halvt år. Och tar alltid med sig henne på tävlingar världen över. 

– Sedan jag skilde mig har jag fått mycket tid för mig själv. Att vara på hotell själv är extremt ensamt och svårt, så hon reser med mig överallt. 

Foto: J. DAVID AKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Under presskonferensen fanns Lucy med vid sidan om podiet, och hon trivdes i rampljuset med flera kameror riktade mot sig. 

– Lucy är defintivt en större stjärna än mig, skämtade Vonn.

– Men hon är mest på hotellrummet när jag åker, hon älskar att sova. 

 

 

LÄS MER: Här är OS 101 största stjärnor - Vonn i topp?

 

 

Kör för OS-guld

De senaste månaderna har Lindsey Vonn tränat stenhårt på gymmet och samtidigt fått flera framstående resultat i världscupen. 

I genrepet i Garmisch-Partenkirchen vann Lindsey Vonn de båda störtloppstävlingarna på världscupen. Därmed har hon nu 81 världscupssegrar, fem färre än Ingemar Stenmarks rekord. 

– Nu ska jag vinna OS-guld för min farfar, säger Lindsey Vonn. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag