"Vi har inte åkt på någon räkmacka"

Sara McManus.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Det svenska laget. Bakre raden Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och Anna Hasselborg. Främre raden Agnes Knochenhauer och Sara McManus.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN

Sara McManus säger att hon blivit mindre skrockfull - men spelar fortfarande med två strumpor på vänsterfoten. 

I OS går hon och resten av det svenska damlaget i curling stenhårt för medalj. 

– Vi är inte här för att vi har åkt räkmacka utan vi har förtjänat platsen. Det ska bli skitkul, säger hon. 

Det svenska damlaget i curling har två EM-silver och en fjärdeplats i VM på meritlistan inför OS-premiären som drar i gång den 14 februari mot Danmark. 

Sara McManus njuter av att vara på plats. 

– Det ska bli så kul. Jag tror inte att jag förstått det riktigt än, det är en idrottares dröm att åka hit, men det kommer nog mer ute på banan. Vi har sagt att vi ska njuta av stunden, att verkligen ta in att vi är på ett os, säger hon. 

– Vi är inte här för att vi har åkt på räkmacka utan för att vi har förtjänat platsen. Det ska bli skitkul. 

Hur ser du på era chanser? 

– Väldigt bra. Det är en väldigt lång tävling och det gäller att få ihop alla komponenter. Om vi får till det så ser det väldigt bra ut. 

Samtidigt är det tufft motstånd. 

– Det är jättetufft motstånd rakt genom. Kanada är alltid med det uppe i toppen. Sedan har vi Storbritannien och Sydkorea, med hemmapublik i ryggen, kan bli farliga, säger Sara McManus.  

– Drömscenariet är Kanada i final. De kommer nog vara där och tampas.


LÄS OCKSÅ: OS 2018 - få de senaste nyheterna direkt i Messenger! 


Spelar med två strumpor på vänsterfoten

Vid sidan av själva spelet är Sara McManus kanske den mest skrockfulla i det svenska laget. Hon spelar alltid med två strumpor på vänsterfoten. 

– Ja, jag har fått för mig att jag måste ha det på vänstern. Jag fick en liten skada och kände att jag ville fylla ut skon och sedan har det blivit kvar. Nu kan jag inte sluta med det. 

Vad har du för strumpor? 

– Det är en curlingtillverkade som har ett par strumpor som jag måste ha och sedan har jag ett par tunna under. Det går inte ta bort, svarar hon. 

– Jag har ett helt lager. Men det brukar sluta med att jag använder samma par hela tiden, det är kanske inte så fräsch. Är du väldigt skrockfull? 

– Lite, jag har mina grejer för mig. Jag brukar alltid blåsa på handen för att värma i gång. Men jag har lugnat ner mig, innan var det en hel procedur men det tog för lång tid. Gud, det var för mkt.  

Det svenska curlinglaget har redan fått bästa möjliga taggning på plats. När Charlotte Kalla tog guld var laget på plats nära målgången. 

– Det var sjukt häftigt. Jag älskar längdskidor. Det var eufori när hon gick i mål och blev mycket energi till vår trupp också. 

Hur kul skulle det vara med en medalj? 

– Det skulle vara fantastiskt så klart. Det är en dröm som vi går stenhårt för. 


LÄS MER: Curling under OS – program med tider och datum.