Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Thomas Wassbergs kritik: "Det är inte bra"

Thomas Wassberg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Calle Halfvarsson hade en tung söndag och bröt skiathlonen i OS. Foto: SVEN LINDWALL
Thomas Wassberg i vinter-OS 1984. Foto: / JAN COLLSIÖÖ / PRB

OS-premiären slutade olyckligt för herrarna. Calle Halfvarsson var tvungen att bryta matchen. Marcus Hellner, Jens Burman och Daniel Rickardsson slutade inte ens på topp 10.

Nu riktar Thomas Wassberg kritik mot herrarna och skidförbundet.

– De har inte tränat helt enkelt, säger han till Eurosport

De svenska herrarna var en stor besvikelse i premiären. Calle Halfvarsson var tvungen att bryta loppet samtidigt som ingen av Marcus Hellner, Jens Burman och Daniel Rickardsson slutade på bland topp tio. 

OS-premiären - en besvikelse

Halfvarsson menade efter loppet att han "gått in i väggen".

– Jag gick in i väggen. Man vill aldrig bryta ett lopp och jag vill heller inte förstöra något inför tisdagens tävling.  Jag tog helt slut och hade ingen energi, sa Halfvarsson. 

OS-starten från herrarna har inte imponerat på Thomas Wassberg, 61. Han är kritisk till utvecklingen och satsningen från skidförbundet.

– Killsidan ser inte bra ut, där är det sämre. Jag hoppas att Halfvarsson kommer tillbaka till sprinten, säger han i en intervju med Eurosport efter att inledningsvis ha hyllat Charlotte Kalla.

 

LÄS OCKSÅ: OS 2018 - tv-tider och program måndag 12 februari 

 

Wassbergs kritik: "Tränar inte"

Eurosport: Vad är det som gått fel?

– Det är nog en lång historia. det är nog enda sen de här som håller på nu var barn kan man säga, i den generationen, de fastnade nog inte för längskidor. De har inte tränat helt enkelt och tjejerna har gått en annan bana, menar Wassberg.

Wassberg fortsätter:

– Allt bottnar i bekvämligheten när barn spelar datorspel och inte rör sig. Men det har blivit en ändring på tjejsidan, säger han.

Han menar att skidförbundet har en stor utmaning framför sig. Förutom bättre vintrar menar Wassberg att Skidförbundet har en stor utmaning framför sig att attrahera fler herråkare som vill satsa på sporten.

– Vi måste få bättre vintrar och att det blir intressant att åka längd för killarna. Det blir en tuff utmaning för skidförbundet, avslutar han.

 

LÄS OCKSÅ: Få senaste nytt om OS - direkt i Messenger!