Teodor Peterson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLOTeodor Peterson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO
Teodor Peterson. Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO
Teodor Peterson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNTeodor Peterson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Teodor Peterson.  Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenskens skräck – stoppar dottern

Publicerad

PYEONGCHANG. Teodor Peterson är redo för OS.

Ett steg i förberedelserna har varit att inte låta dottern gå på dagis. 

– Det handlar om min rädsla för att bli smittad och sjuk, säger Peterson. 

I dag kliver sprintåkarna in i OS när både damerna och herrarna kör individuell sprint. 

Silvermedaljören från Sotji, Teodor Peterson, är laddad för sin debut i Pyeongchang. 

– Det ska bli oerhört roligt att komma i gång och tävla nu, säger Peterson. 

Och i ett led i förberedelserna inför OS har Teodor Peterson gjort allt för att undvika att bli sjuk. 

Tvåbarnspappan Peterson och hans sambo har sedan i julas inte låtit parets äldsta dotter gå på dagis. 

– Det handlar om att jag inte ska bli sjuk. Det är ingen hemlighet att det går många smittor på dagis, säger Peterson och fortsätter: 

Det är bara vår äldsta dotter som går på dagis än så länge men sedan i julas så har vi inte låtit henne göra det, säger Peterson.

Peterson: "Det är jobbigt"

Planen att plocka bort dottern från dagis sista månaden hemma i Sverige innan OS har funnits där länge.

– Att jag ska hit till OS och tävla har vi vetat ett tag så vi bestämde oss tidigt för den här lösningen. Men det har gått bra, hon har fått vara hemma hos oss och leka på dagarna i stället. Och alla familjen har hållit sig friska och det är jag väldigt tacksam för.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Teodor Peterson är inte ensam om att vidta säkerhetsåtgärder för att undvika att bli förkyld eller sjuk. Marcus Hellner har gjort samma sak med sin dotter

– Ingen vill bli sjuk eller under ett OS, så enkelt är det, säger Teodor Peterson. 

Att vara borta från sina två barn under tiden OS pågår är något som skidstjärnan dock tycker är tufft. 

– Det är jobbigt att vara utan dem, men samtidigt är jag här för att göra något kul. Och jag har ju vetat om det här länge så jag är mentalt förberedd. Men det kommer att bli väldigt roligt att komma hem till familjen, säger Peterson. 

"Kommer att bli segt"

Dagens sprinttävling avgörs på kvällen koreansk tid, vilket blir en omställning för åkarna som är vana att börja tävla redan på morgonen. 

Något Teodor Peterson menar kommer bli annorlunda.

– Samtidigt är det samma förutsättningar för alla åkare. Och jag brukar vara pigg på kvällen så det ska nog funka fint. Men visst, det kommer nog bli en liten seg förmiddag. 

LÄS MER: Längdskidor i OS – program med tider och datum

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag