Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnan slutade att ha sex

Matts Olsson.Foto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA BILDBYRÅN
Matts Olsson.Foto: In Focus
Matts Olsson.Foto: YLWA YNGVESSON

Matts Olsson har offrat mycket för att vara i kanonslag inför OS 2018.

Till och med sina lustar. 

– Man fokuserar mer på skidåkningen då, säger Olsson i serien "In focus". 

När Matts Olsson tog en förstaplats i parallellstorslalom i Alta Badia den 18 december var det ingen tvekan om saken: 29-åringen från Värmland är ett medaljhopp i OS.

Men Olssons framgångar kommer efter en lång period av motgångar. Han var borta hela säsongen 2015–2016 på grund av en korsbandsskada. Smärtorna överlevde in på nästa säsong och i somras tvingades han till en ny operation. 

Olsson avstod sex

Det här har dock inte gjort något åt Olssons goda humör. 

– Jag gillar att skratta. Det är trevligare att gå runt lite halvseriös och skratta. Det är inte så jäkla viktigt alla gånger att säga perfekta saker när man blir intervjuad. Bara man inte säger saker som är helt vansinniga. Så jag säger väl lite märkliga saker ibland. Ska jag vara helt ärlig så funderar jag inte så mycket vad jag är för nån, säger Olsson i dokumentärserien "In focus". 

Och öppenhjärtigheten har hans lagkamrater märkt av. Det vittnar forne landslagsåkaren Jens Byggmark om, när han berättar varför Olsson fått smeknamnet "Guldmunken". 

– Han praktiserade avhållsamhet i ett helt år. Två gånger, säger Byggmark. 

"Hjälper med fokus"

Enligt Olsson hjälper sexförbudet till att hålla honom skärpt.       

– Man fokuserar på skidåkningen. Det är inte ett jobb som tar all din tid. Mentalt tar det mycket tid. Man har inte mycket semester. Det är där det kommer in, guldmunken, säger Olsson. 

– Fokus där och då. Du har inte mycket tid på dig under en tävling. Det gäller att inte vika ner sig. 

Serien "In focus" är producerad av Ski Team Sweden Alpine och Dobb 2.0. Hela serien kommer att publiceras på Youtube.com/skiteamswedenalpine kommande månad.