Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Svenske silverhjälten: ”Är enormt besviken”

Publicerad

PYEONGCHANG. Trots hård kritik får Ryssland behålla världscupavslutningen i skidskyttet.

Under onsdagen tog internationella skidskytteförbundet beslutet att tävlingarna ska gå som planerat den 22-25 mars.

"Enormt besviken", skriver OS-hjälten Sebastian Samuelsson på twitter. 

Som en följd av dopingskandalen i Ryssland blev den ryska skidsytteorten Tyumen av med världsmästerskapen i skidskytte år 2021.

Tyumen arrangerar även världscuptävlingar regelbundet och har varit planerade att få ta hand om värlscupavslutningen den 22-25 mars i år.

Men efter att dopinghärvan – den systematiska dopingen i Ryssland de senaste åren – nystats upp har frågan om att flytta världscupavslutningen blivit högaktuell. Enligt Insidethegames hade nya bevis kommit fram som tvingade det internationella skidskytteförbundet till ett extrainsatt möte.

"Enormt besviken"

Men: under onsdagens möte togs beslutet att Tyumen får behålla värdskapet för världscupavslutningen i mars, låter skidskytteförbundet meddela.

Sveriges nyblivna OS-hjälte - silvermedaljören på jaktstarten - Sebastian Samuelsson är kritisk till beslutet.

"Enormt besviken över internationella skidskytteförbundets beslut idag att, trots stora påtryckningar från aktiva, behålla världscupavslutningen i Ryssland", skriver han på twitter.

https://twitter.com/SebbeSamuelsson/status/963721102852796416

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i dag, onsdag 14 februari 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag