Stina Nilsson och Anna Haag är osäkra. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNStina Nilsson och Anna Haag är osäkra. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stina Nilsson och Anna Haag är osäkra. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Dyvik kör inte 10 kilometer fristil. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNAnna Dyvik kör inte 10 kilometer fristil. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Dyvik kör inte 10 kilometer fristil. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ingemarsdotter och Falk är aktuella. Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅNIngemarsdotter och Falk är aktuella. Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅN
Ingemarsdotter och Falk är aktuella. Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅN

Svenska stjärnorna riskerar att petas

Publicerad

PYEONGCHANG. Anna Haag fick en tung start på OS.

Nu bekräftar tränaren Ole Morten Iversen att hon riskerar att petas inför 10 kilometer fristil.

Även Stina Nilsson kan hamna utanför laget.

– Vi är osäkra, säger Iversen.

Sveriges damlag fick bästa möjliga start på OS. Charlotte Kalla vann guld i skiathlon, Ebba Andersson blev fyra och Stina Nilsson tia.

Anna Haag? 32:a.

– Jag var helt slut när jag gick i mål, helt yr, förhoppningsvis var det här ett sätt att skräckväcka i gång kroppen, förklarade Haag efteråt.

– Men fruktansvärt förbannat tråkigt att behöva göra det i en OS-start på ett lopp jag egentligen jag tycker är väldigt kul att köra.

Nu är frågan hur resten av OS blir för Anna Haag.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

Dyvik inte aktuell

På onsdag körs 10 kilometer fristil i Pyeongchang och eftersom Sverige bara har tre renodlade distansåkare på plats kan man tycka att hon borde vara given i laget. Men det är hon inte.

Tränaren Ole Morten Iversen berättar att Charlotte Kalla och Ebba Andersson redan är uttagna. Hur det blir med de andra två platserna är osäkert.

– Vi vill se sprinten först där tre av namnen som är aktuella går, säger Iversen.

Vem är inte aktuell? 

– Anna Dyvik är inte aktuell, hon är ju inte här som distansåkare. Det finns andra före på den listan.

Kalla och Ebba är klara för 10 kilometer fristil.Foto: SVEN LINDWALL

Stina kan petas

Därmed slåss Haag, Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter om två platser i laget.

Stina Nilsson väljer troligen själv om hon vill åka eller inte.

– Vi tar det dag för dag, säger Iversen som tidigare flaggat för att hon kanske kommer stå över den här distansen.

Vad tror du om Stina?

– Det är jag osäker på. Det är inte säkert hon får som hon vill heller, det är ju inte som hon som tar ut laget.

Klockan 04.00 svensk tid ska Sverige meddela vilka som kör 10 kilometer fristil.

Norge har redan släppt sitt lag: Marit Björgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg och Ragnhild Haga kör. Därmed är Astrid Uhrenholdt Jacobsen återigen petad.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag