Stina Nilsson, olympisk mästare. Foto: SVEN LINDWALLStina Nilsson, olympisk mästare. Foto: SVEN LINDWALL
Stina Nilsson, olympisk mästare. Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Svenska piken till Norge efter guldet

Publicerad

Det finns ingen glädje som skadeglädje, sägs det.

Sveriges officiella Twitter-konto firade Stina Nilssons OS-guld med en pik mot sin norska motsvarighet. 

Stina Nilsson höll för favorittrycket och tog sitt OS-guld i sprinten. För Norge var det en betydligt tuffare resa. Katherine Harsem och Ingvild Flugstad Östberg slogs ut redan i kvartsfinalen och Nilssons värsta rival Maiken Caspersen Falla hamnade till slut tre sekunder efter svenskan.

Och Sveriges officiella Twitter-konto, @swedense, kunde inte hålla sig från att pika vårt grannland.

"Är ni glada, Norge?"

"Grattis till vår briljanta svenska Stina Nilsson. Olympiskt guld i längdskidornas sprint! Är ni glada för vår skull, Norge?", skriver kontot. 

För att vara säkra på att norrmännen blev varse om piken har @swedense taggat sin norska motsvarighet, @visitnorway_nl.

Norrmännen har dock ett eget guld att trösta sig med. Johannes Hösflot Kläbo vann en förkrossande seger i herrarnas sprint. 

 

https://twitter.com/swedense/status/963398445301223425

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag