Walter Wallberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNWalter Wallberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Walter Wallberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ludvig Fjällström. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLudvig Fjällström. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ludvig Fjällström. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Svenska floppen – sågar sig själva

Publicerad

PYEONGCHANG. Samtliga svenska puckelpiståkare missade finalen. 

Nu sågar de sig själva efter insatsen:

– Det är i alla våra ögon mätt en flopp, vi hade räknat med att vara i final, säger Felix Elofsson. 

Det blev ingen svensk framgång i det andra kvalet i puckelpist. Ett topp tio-resultat hade krävts för avancemang men ingen av de tre svenskarna kom upp i tillräckligt hög nivå för att slå sig in i finalfältet. 

Efteråt var besvikelsen stor. Åkningen stämde inte och i det sista hoppet slog Elofsson ihop framtipparna på skidorna vilket gjorde att han inte kom ut i rätt position. 

– Jag underpresterar. Det gick inte tillräckligt fort och jag följde inte planen, då får man skylla sig själv, säger Felix Elofsson som slutade på en 24:a plats. 

Och han var inte bara kritisk till sin egen insats, utan till hela lagets prestation:

– Det är i alla våra ögon mätt en flopp, vi hade räknat med att vara i final, säger han. 

Fjällström osäker på framtiden

Ludvig Fjällström som är den mest rutinerade av de tre puckelpiståkarna slutade på en 26:e plats. Han har haft problem att hitta flytet efter korsbandskadan han ådrog sig förra året, men menar att resultatet skulle ha varit betydligt bättre. 

– Det är jättetungt, alla vill vara den personen som blir bättre av stora tävlingar och visar karaktär, nu tappar man tron på sig själv. Nu vet jag inte vad som händer med hela min satsning med SOK, baserat på i dag tror jag inte de är så peppade på mig, men jag kommer göra mitt bästa för att komma tillbaka om fyra år, säger Fjällström.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

 

Bästa svensk i kvalet blev Walter Wallberg, 17 år. Han slutade elva i kvalet, och missade därmed finalplatsen med en placering. Efteråt var han så förbannad att han åkte direkt ner från backen, satte sig i liften för att sedan gå igenom den mixade zonen först en dryg halvtimme efter kvalet. 

"Var tydligen inte bättre"

– Jag är besviken, jag hade förväntat mig mycket mer av den här dagen, och jag är 21:a när jag behövde en 20:e plats. Men vi var tydligen inte bättre i dag, säger Wallberg som hade problem med sin d-spin i det andra hoppet vilket drog ner poängen. 

– Men med fyra års träning ska jag ha en medalj på nästa OS. 

Även Felix Elofsson är revanschsugen:

– Det är bara att åka hem och titta på vad vi kan göra bättre, sedan lovar jag en bättre show om fyra år, säger han. 

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag