Viktor Thorn faller i starten. Foto: KANAL 5Viktor Thorn faller i starten. Foto: KANAL 5
Viktor Thorn faller i starten. Foto: KANAL 5
Viktor Thorn. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNViktor Thorn. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Viktor Thorn. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Svensk vurpa – direkt i starten

Publicerad

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Viktor Thorn överraskade alla i prologen.

Men i kvartsfinalen föll svensken pladask – direkt.

– Aj, aj, aj, säger Per Elofsson. 

"En mardröm", skriver kommentatorn Jacob Hård i SVT:s liverapportering. 

– Jag kommer att bära med det i fyra år, säger Thorn. 

Viktor Thorn kom åtta i prologen och fick gott om beröm för sin insats. SVT-experten Anders Blomquist beskrev prestationen som "ett superkval". 

Tyvärr var han betydligt mindre lyckosam i kvartsfinalen. Thorn föll direkt i starten, kollapsade i snön och hamnade genast på efterkälken. Reprisbilderna visade att Thorn föll på sin egen stav.

Viktor Thorn föll i kvartsfinalen

– Aj, aj, aj, säger Per Elofsson. 

– Det kan ha varit en kastvind. Stavarna är otroligt lätta.

"En mardröm", skriver kommentatorn Jacob Hård i SVT:s liverapportering. 

Thorn hamnade sist i sitt heat och blev utslagen. Blomquist tror dock att ynglingen kan få fler chanser i spelen. 

"Trist för Thorn. Men hans kval var riktigt bra. Kan ge honom chans att åka mer framöver", skriver Blomquist i SVT:s liverapportering. 

"Kommer bära med det"

Thorn var uppgiven efter loppet. 

– Staven fastnade i stavgrinden och sedan var det bara magplask. Jag försökte komma ikapp, men det gick inte. Hade jag inte ramlat hade jag kunnat gå till semifinal, säger Thorn. 

– Just nu känns det ganska tomt.

– Det är lite America’s funniest home videos. Jag kommer att ha med det i fyra år nu. Men det är bara att gå vidare. Det finns fler som har råkat ut för det här. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag