Lag Anna Hasselborg dominerade i OS-premiären. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLag Anna Hasselborg dominerade i OS-premiären. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lag Anna Hasselborg dominerade i OS-premiären. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anna Hasselborg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAnna Hasselborg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anna Hasselborg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Svensk dominans – i OS-premiären

Publicerad

PYEONGCHANG. Det var OS-debut för lag Anna Hasselborg. 

Men det såg inte ut som en. 

Svenskarna dominerade fullständigt och slog Danmark med 9-3.  

Skippern Madeleine Dupont hade sista stenen i första omgången. Uppgiften som väntade var att slå ut den gula stenen men samtidigt se till att den röda stannade.

30-åringen misslyckades – och gav Sverige en drömstart.

I tredje omgången var det dags för en ny dansk miss. Den här gången var det skipperns tre år yngre syster Denise som inte lyckades i Gangneung curlingcenter, och det resulterade i en blågul tvåpoängare.

– Vi utnyttjade deras misstag på ett väldigt bra sätt, säger Agnes Knochenhauer. 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Sverige dominerade totalt

Misstagen blev extra dyrbara när lag Anna Hasselborg i princip inte gav bort någonting. I femte omgången – efter en dansk enpoängsreducering – väntade ytterligare en tvåa, vilket innebar att Sverige gick upp till 5–1.

Sedan följde en ny tvåa och med ännu en tvåpoängare i åttonde var matchen över.

Och därmed fick Sverige precis rätt inledning på OS i Sydkorea.

För lag Hasselborg väntar närmast match mot Kanada på torsdagen och på fredag ställs Sverige mot OAR (Ryssland).

– Bra med Kanadamatchen tidigt, så man inte ger dem något andrum utan tar dem direkt, säger Knochenhauer. 

LÄS MER: Curling under OS – program med tider och datum.

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Alla tv-tider i dag, onsdag 14 februari 

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag