Stina Nilsson efter guldloppet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNStina Nilsson efter guldloppet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stina Nilsson efter guldloppet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stina Nilsson gästar Kanal 5:s OS-studio Foto: KANAL 5Stina Nilsson gästar Kanal 5:s OS-studio Foto: KANAL 5
Stina Nilsson gästar Kanal 5:s OS-studio Foto: KANAL 5

”Svårt att tala om det utan att börja gråta”

Publicerad

Stina Nilsson fick se sitt guldlopp för första gången i Kanal 5:s studio.

Svenskan reagerade starkt på bilderna.

– Det lockar till en gråtfest, säger Nilsson.

Stina Nilsson blev olympisk mästare i sprint – efter en rejäl uppvisning.

Svenskan tog hem kval, kvart, semi och final, utan att någon annan knappt fick chansen att utmana.

24-åringen hade inte haft chansen att se sitt guldlopp innan hon besökte Kanal 5:s studio på onsdagsförmiddagen, svensk tid.

– Det lockar till en gråtfest. Jag blir jättestolt när jag ser det och får väldigt bra minnen, säger Stina Nilsson i Kanal 5.

Just gråt var någonting vi fick se mycket av efter guldloppet på tisdagen.

Nilsson brast ut i tårar vid fotograferingen direkt efter loppet, och tårarna fortsatte att rinna när hon stod på prispallen.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

"Svårt att tala om det"

– Det är så mycket jag gått igenom för att få stå där. Det är så mycket som kommer tillbaka. Det är svårt att tala om utan att börja gråta igen. Det är något jag har drömt om sedan jag har varit liten, säger hon

I programmet tog de även upp experten Per Elofssons oro precis inför upploppet – där Nilsson krängde till.

”Nej!”, skrek Elofsson.

Nilsson berättade på tisdagen att hon inte ens kom ihåg situationen, men när hon får se bilderna i Kanal 5 säger hon:

– Jag skulle nog likna det vid lite turbulens vid en flygning, jag mindes det inte först innan jag fick frågan. Men det är lite instabilt.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag