Socialminister Annika Strandhäll. Foto: SVEN LINDWALL
Socialminister Annika Strandhäll.  Foto: SVEN LINDWALL

Strandhäll om Sveriges medaljchanser i OS

Publicerad

OS är full i gång och på plats i Sydkorea finns Sveriges socialminister Annika Strandhäll. 

– Jag är väldigt förhoppningsfull när det gäller Sveriges chanser. Jag tror att vi kommer ta ett antal medaljer, säger hon. 

 

Sveriges olympiska kommitté har tidigare sagt att målet är att ta åtta medaljer under OS i PyeongChang. 

Annika Strandhäll vill inte definiera någon siffra på hur många medaljer hon tror att det blir – men är hoppfull: 

– Jag tror att vi kommer ta ett antal medaljer, så får vi väl se exakt var vi landar någonstans. SOK själva har bedömt själva omkring åtta medaljer, det är väl deras målsättning, säger hon.

 

LÄS ÄVEN: Nu avslöjas Peter Forsbergs tabbe i tv

 

Och socialministern har själv ett par egna favoriter under tävlingarna: 

– Det är klart att Kalla alltid är Kalla, det går aldrig att komma runt, sedan har vi Sandra Näslund som är ett guldhopp, och Victor (reds anmärkning: Victor Öhling Norberg, och sedan har vi hockeyn, säger hon. 

 

LÄS ÄVEN: Brutala sågningen: ”En klen start – misslyckad”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag