Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stöttas av Johaug – efter Kallas kross

Foto: RUUD, VIDAR / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

PYEONGCHANG. Marit Björgen var chanslös när Charlotte Kalla ryckte i lördags.

Efter krossen fick norskan ett stöttande sms från Therese Johaug.

– Therese är väldigt bra på att backa upp mig, säger Björgen.

Hon gör sitt sista OS och spåddes blir drottning i skidspåren.

Men Marit Björgen har redan fått stryk av Charlotte Kalla i den första duellen dem emellan. Och redan nu – inför deras nästa möte på torsdag – snackas det om ett "tronskifte", som norska tidningen VG valde att kalla det.

– Vad ska jag säga om det?, svarar Björgen med ett leende.

– Charlotte är i väldigt bra form och har varit väldigt stark i vinter. Det är klart – om jag ska slå henne på torsdag måste göra mitt bästa lopp i vinter. Det måste levereras ett väldigt starkt lopp om jag ska slå henne, säger hon. 

"Hon är bra på att backa upp mig"

Scenerna var mäktiga när Charlotte Kalla ryckte ifrån drottningen Marit Björgen och säkrade Sveriges första OS-guld i lördags. Till och med Kallas pappa, Per-Erik, tyckte att rycket var vågat.

– Jag tänkte att det var för tidigt. Men jag såg lite grann av hennes ansiktsuttryck och då förstod jag att hon skulle klara det, sa han efter loppet.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Marit Björgen menar att hon inte var beredd på Kallas ryck, men erkände sig besegrad efteråt. Efter loppet fick Björgen ett sms av Therese Johaug. De två har haft kontakt under vinter-OS och efter Kallas kross hörde Johaug av sig.  

– Therese är väldigt bra på att backa upp mig. Vi pratade vad jag tyckte om loppet och vad jag kunde ha gjort annorlunda. Hon är väldigt bra på att stötta mig, säger Björgen.

Hälsningen från sonen

Och det var inte bara Johaug som hörde av sig: i söndags var det dessutom mors dag i Norge. Björgen fick en hälsning från sin tvåårige son, Marius.

– Han ringde mig och sa: "Grattis på dagen!". Så det hade han inte glömt, skrattar hon.

Nu laddar skiddrottningen om för torsdagens 10 kilometer fristil.

– Jag är väldigt glad över att vara i gång och att ha tagit en silvermedalj. Nu ser jag fram emot torsdagen. Det kanske inte är min bästa distans i vinter, jag har haft lite ojämna resultat. Men jag känner mig i bra form och vill kunna vara med och kämpa om medaljer, säger hon.

– Charlotte visade bra i form i lördags är nog den största favoriten. Hon är den största favoriten. Men vi är sex-sju stycken som ska kämpa om medaljerna.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!