Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnornas galna planer för medaljerna

Foto: PETER MORGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

PYEONGCHANG. Mikaela Shiffrin förvarar sina medaljer i strumpor. 

Samtidigt vill Frida Hansdotter skapa ett eget museum hemma på tomten. 

Här är stjärnornas uppseendeväckande planer för framtiden. 

De är varandras värsta konkurrenter. Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter. När slalomen avgörs på OS är det de båda giganterna som på papperet kommer att göra upp om segern i Pyeongchang.

Och de har redan börjat planera för medaljfesten. 

När Mikaela Shiffrin mötte pressen på lördagen fick hon frågan om var hon förvarar sina medaljer. 

Svaret blev något oväntat: I strumporna. 

– Jag lägger dem där för det är ett bra ställe att förvara dem på. Då kan man  packa undan dem någonstans, säger Mikaela Shiffrin. 

 

 

Vill skapa eget museum

Den amerikanska superstjärnan förvarar alltså sina medaljer nedpackade hemma i huset i USA. Hon vill inte ha dem framme, men menar ändå att de betyder mycket för henne. 

– Det är viktiga troféer jag får för de symboliserar mitt hårda jobb. När jag tittar på min OS-medalj från Sotji vet jag hur mycket jobb som låg bakom och allt vad segern innebar. Utan det hade medaljen inte betytt någonting, säger Shiffrin.

Frida Hansdotter ser uppriktigt överraskad ut när hon får höra att hennes främsta konkurrent förvarar sina medaljer i strumpor. Själv har hon betydligt större planer för sina medaljer:

– Just nu ligger de nerpackade, men jag ska fixa ett prisskåp i min gäststuga. Jag tror att de som kommer som gäster hos mig får bo i ett litet "Frida-museum", säger Hansdotter. 

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag