Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Heidi Weng petas i OS-stafettlaget

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/PYOENGCHANG. Heidi Weng får inte plats i det norska stafettlaget.

I stället får Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholt Jacobsen, Ragnhild Haga och Marit Björgen chansen. 

– Det är klart att vi inte trodde att vi skulle ge henne det beskedet, säger damtränaren Roar Hjelmeset. 

Varken Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg har haft ett lyckat OS än så länge. Samtidigt har Ragnhild Haga klivit ut ur deras skugga på allvar genom att slå Charlotte Kalla på tio kilometer fristil. 

Weng petad i stafetten

Haga var drygt 20 sekunder före tvåan Charlotte Kalla i mål, och marginalen var ännu en bit större ner till bronsmedaljörerna Marit Björgen och Krista Pärmäkoski. 

Nu får hon också chansen i stafettlaget. Roar Hjelmeset har valt Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholt Jacobsen, Ragnhild Haga och Marit Björgen som sitt stafettlag. Ingen Weng alltså, trots att hon vann Tour de ski och leder den totala världscupen med en överlägsen marginal. 

– Det är klart att vi inte trodde att vi skulle ge henne det beskedet. Hon leder världscupen och åker i gul tröja. Det är väldigt, väldigt tråkigt, säger damtränaren Hjelmeset. 

– Ingen tycker att det är kul att inte få åka. Hon har sett fram emot det länge att få vara en del av laget. Men hon tacklade det på ett väldigt bra sätt. 

"Kalla får det spännande"

Uhrenholt Jacobsen har inte kunnat åka ett enda lopp i OS än så länge. Och Hjelmeset medger att han inte har hundraprocentig koll på hennes form. 

– Det är en bra fråga, hon har inte tävlat något här nere. Sist vi såg henne var på NM. Men vi har tro på att hon ska vara i rätt bra form och vara rätt person att åka den andra sträckan, säger Hjelmeset. 

– Hon får en väldigt nöt i Charlotte. Men det blir spännande för Charlotte också, för hon har inte mött Astrid här nere.

– Det är en risk.