Foto: / SVEN LINDWALLFoto: / SVEN LINDWALL
 Foto: / SVEN LINDWALL
Foto: / SVEN LINDWALLFoto: / SVEN LINDWALL
 Foto: / SVEN LINDWALL
Foto: / SVEN LINDWALLFoto: / SVEN LINDWALL
 Foto: / SVEN LINDWALL

Stina: ”Kände: Det kommer inte hålla”

Publicerad

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Stina Nilsson grät – igen.

Hon kunde inte hålla tårarna tillbaka när hon tog emot sin guldmedalj på Medal Plaza i Pyeongchang.

– Jag vet inte vad det här OS:et drar fram i mig, säger Nilsson.

Klockan 11.50, svensk tid, var det tänkt att Stina Nilsson skulle få ta emot sin OS-guldmedalj på Medal Plaza i Pyeongchang.

Men i stället fick ett gäng utövare i rodel som fick kliva upp på pallen, eftersom prisceremonin i damernas sprint sköts upp.

Anledningen?

Stina Nilsson själv var försenad.

Men de svenskar som fanns på plats för att se Nilsson ta emot medaljen behövde inte vänta speciellt länge. Medaljutdelningen kunde starta drygt tio minuter efter utsatt tid.

Stina Nilsson får ta emot sin medalj

Först var det dags för ryskan Julia Belorukova och norskan Maiken Caspersen Falla att få ta emot sina medaljer.

Sedan fick Stina Nilsson kliva högst upp på pallen, och lyssna till den svenska nationalsången. Och återigen rann tårarna nerför svenskans kinder, precis som efter guldloppet på tisdagen.

– Jag hade inte tänkt gråta i dag heller, men redan när de ropade upp Julias namn kände jag att “nej, det kommer inte gå i dag heller, men jag väntar tills jag hör mitt namn, sen släpper jag ut det”. Jag vet inte vad de här OS:et drar fram i mig, säger 24-åringen.

”Det är väldigt få förunnat”

Under intervjuerna efter ceremonin börjar en låt spelas på torget i Pyeongchang.

– Alltså, nu kommer värsta känslosamma låten. Vad är det här?!

Hon fortsätter:

– Jo, men det är mycket känslor som kommer fram. Ända sen jag var liten har jag velat bli olympisk mästare eller världsmästare, få stå högst upp på pallen. Det är väldigt få förunnat att få göra det. Det är häftigt att jag har lyckats med det.

Vad händer i mobiltelefonen när man vinner ett OS-guld?

– Det blir många notifikationer! Men jag bestämde mig för att jag inte skulle ta del av det förrän efter natten, för att det skulle hjälpa mig att sova bättre. Men det hjälpte inte alls. Jag sov inte ändå. Men… det är många som gratulerat och det betyder jättemycket.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i dag, onsdag 14 februari 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag