Stina Nilsson jublar efter OS-guldet. Foto: SVEN LINDWALLStina Nilsson jublar efter OS-guldet. Foto: SVEN LINDWALL
Stina Nilsson jublar efter OS-guldet. Foto: SVEN LINDWALL
Pelle Lindius är landslagets egna kock. Foto: NILS PETTER NILSSONPelle Lindius är landslagets egna kock. Foto: NILS PETTER NILSSON
Pelle Lindius är landslagets egna kock. Foto: NILS PETTER NILSSON

Stinas fina gest: "Värmer hjärtat"

Publicerad

PYEONGCHANG. Stina Nilsson hade många att tacka efter OS-guldet.

En av dem: Pelle Lindius.

Landslagets egen kock fick dessutom en speciell present av vår nya guldhjälte.

”Det värmer hjärtat”, skriver Lindius på Instagram.

Efter fyra silver och ett brons fick Stina Nilsson, 24, till slut en guldmedalj runt halsen.

Sent under onsdagskvällen, sydkoreansk tid, dånade den svenska nationalsången ut ur högtalarna på ”Medal Plaza” i Pyeongchang och Nilsson grät när hon ställde sig överst på prispallen.

– Ända sen jag var liten har jag velat bli olympisk mästare eller världsmästare, få stå högst upp på pallen. Det är väldigt få förunnat att få göra det. Det är häftigt att jag har lyckats med det, säger Stina Nilsson.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum 

Tackar på Instagram

Hon var helt ensam ute i spåret när hon knäckte Maiken Caspersen Falla och gänget. Men på vägen dit hade hon hjälp av en stor stötteapparat.

Och det är hon medveten om.

I ett inlägg på Instagram berättar landslagets kock (!) Pelle Lindius att han fått en gåva av Stina Nilsson. Det är ett broderi, med texten: ”PELLE-KOCK 4 PRESIDENT”.

”Tack snälla, det värmer hjärtat”, skriver Lindius.

https://www.instagram.com/p/BfK89JoFyJV/?taken-by=pellelindius

"Pelle känner mig"

Pelle Lindius hade också, precis som vanligt, en nyckelroll när OS-guldet nu ska firas i Pyeongchang.

Han gjorde en tårta till Charlotte Kalla i helgen. Och nu står han redo med en ny tårta till Stina Nilsson.

– Ja, i kväll har jag blivit lovad tårta, säger Stina.

Har du önskat någon speciell?

– Pelle känner mig, så jag tänker att han nog gör något som jag gillar.

Nästa guldchans för Stina Nilsson är på lördag, då damernas stafett avgörs i OS. Nilsson är given i laget, precis som Charlotte Kalla och Ebba Andersson. Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter slåss troligen om den sista platsen i laget.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag