Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNStina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNStina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Stinas besked – står över loppet

Publicerad

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Mitt i glädjeyran efter OS-guldet i sprint levererade Stina Nilsson beskedet om sin OS-framtid.

Hon väljer att avstå distansen 10 kilometer fristil som körs på torsdag.

– Det betyder mycket inför fortsättningen av OS. Jag sparar mig själv, säger Stina Nilsson.

Stina Nilsson knäckte konkurrenterna i den avgörande backen under den klassiska OS-sprinten i Pyeongchang. Därmed bärgade hon sitt efterlängtade mästerskapsguld och brast sedermera ut i tårar på prispallen.

– Det ligger upp och nedgångar bakom som folk inte vet om. Det är sinnessjukt, sade Nilsson efter guldloppet.

LÄS MER: Längdskidor i OS – program med tider och datum.

Står över distansloppet

Nästa OS-distans i längdskidåkningen är damernas 10 kilometer fristil som avgörs på torsdag. Distansen är Charlotte Kallas favoritdistans, men förhoppningar fanns också på Stina Nilsson efter den fina 10:e platsen i skiathlon.

Men Nilssons besked efter sprinten var tydligt. Hon tänker stå över fristilsloppet.

– Det betyder mycket inför fortsättningen av OS. Jag kommer inte att åka 10 kilometer utan jag sparar mig själv. Hoppas att jag ska ha den här känslan de sista loppen med, säger Stina Nilsson.

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag