Foto: USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Maiken Caspersen Falla Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅNMaiken Caspersen Falla Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Maiken Caspersen Falla Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Stina om rivalen: ”Kan alltid fejka”

Publicerad

PYEONGCHANG. Stina Nilsson hade svårt att hålla tårarna tillbaka efter sitt OS-guld.

Men i duellen med rivalen Maiken Caspersen Falla vägrade hon tro på seger förrän mållinjen var korsad.

– Jag tog inte ut något i förskott – man kan ju alltid fejka, säger Nilsson.

Under dagarna inför OS-sprinten har Stina Nilsson varit återhållsam och fokuserad. 

Men efter målgången och sitt livs första OS-guld var hon som förändrad.

24-åringen gav slängkyssar i luften som segergest och på pallen brast hon ut i gråt – något som skidpubliken knappt sett förut. 

– Jag trodde aldrig jag skulle gråta, säger hon.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

"Så mycket som flimrar förbi"

Vad var det för känslor som kom fram?

– Det är så mycket som flimrar förbi. Man är så stolt över sig själv över att man har lyckats samla ihop all energi på samma gång. Jag trodde inte jag skulle vara den som börjar gråta.

– Det var väldigt känslosamt eftersom jag vet hur mycket upp- och nergångar. Det kommer till en när man står där, fortsätter hon.

Vilka upp- och nedgångar är det du tänker på?

– Som idrottare går man genom väldigt många faser i sin karriär. Det är saker som… Det är massa grejer varje dag som man kämpar mot. Att få ut det man har i kroppen. Det är det vi jobbar för allihop. Och att få känna det som jag kände idag i kroppen är jag väldigt stolt över.

"Det spelar ingen roll"

Stina Nilsson hade god kontroll på samtliga sina heat fram till finalen. Redan i semifinalen råkade hon på värsta rivalen Maiken Caspersen Falla, som hon slog där – och sedan i finalen.

Men 24-åringen håller inte med om att hon hade kontroll på finalen, efter segern i semifinalen. 

– Nej, det spelar ingen roll. Jag visste inte hur mycket hon hade spelat ut av sina kort heller. Man kan ju alltid fejka. Jag tog inte ut något i förskott, säger hon. 

Norskan hade enbart goda ord att säga om Nilsson.

– Hon var väldigt stark idag och förtjänar detta. Hon har varit starkast under säsongen. Det var en väldigt förtjänt guldmedalj, men jag är väldigt nöjd med mitt silver, säger Caspersen Falla till Kanal 5.

Nu väntar ett segerfirande under tisdagskvällen.

– Det har inte blivit pizza på ett ganska bra tag. Det kanske blir det i kväll, säger Nilsson.

 

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag