Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNStina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Stina Nilssons skräck: ”Då springer jag upp i ett träd”

Publicerad

Stina Nilsson är storfavorit till att plocka hem OS-guldet i sprint som körs tisdag morgon svensk tid.

Stjärnan har haft optimala förberedelser inför OS. Men i ett porträtt med Eurosport berättar hon om sin stora skräck under löppassen i skogen.

– Då springer jag upp i ett träd, säger Stina Nilsson.

Stina Nilsson har seglat upp som den största favoriten till att ta hem damernas OS-sprint som avgörs på tisdag morgon och förmiddag svensk tid.

Inför sprinten har Eurosport träffat Stina Nilsson för en längre intervju. Där berättar hon om de hemliga knepen som förbättrat hennes träningspass ute i skogen.

– Podcast har vuxit ganska mycket i mina ögon. Jag tycker det är väldigt skönt att ha det på. Men inte i öronen, utan i högtalare. Då kan jag välja om jag vill lyssna eller när jag vill vara fokuserad på annat. Det blir som ett brus i bakgrunden som dels skrämmer bort djuren. Men ibland känner jag att jag bara vill ha tyst och höra mina egna tankar, säger Stina Nilsson till Eurosport.

Stora skräcken: "Då springer jag upp i ett träd"

I intervjun berättar Stina Nilsson att hon är rädd för att stöta på djur ute i skogen.

– Jag är rädd för björn och varg. Kanske älg om det finns några i närheten. Men framför allt björn och varg, säger Stina Nilsson. 

Nilsson säger att hon aldrig fått sin mardröm besannad ute i löpspåren men att hon alltid är på sin vakt.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

 

– Om jag hör att en kvist går av brukar jag klappa händerna för att göra ljud i från mig. Nu låter det som att jag är jätterädd för djur, det är jag inte. Men jag vill inte stöta på en björn själv, säger hon.

Eurosports Jonas Karlsson frågar Stina Nilsson om hon har en plan utifall att hon skulle stöta på en björn eller varg.

– Plan A, om det är en varg, är att springa upp i ett träd. Plan B, om det är en björn, då är det inte upp i ett träd eftersom de kan klättra. Då tänker jag i stället att jag antingen lägger mig på marken eller att jag backar. Det är mina två planer, förklarar Stina Nilsson.

LÄS MER: Längdskidor i OS – program med tider och datum.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag