Stina Nilsson i Anjas taxi. Foto: Kanal 5Stina Nilsson i Anjas taxi. Foto: Kanal 5
Stina Nilsson i Anjas taxi. Foto: Kanal 5
Stina Nilsson och Anja Pärson. Foto: Kanal 5Stina Nilsson och Anja Pärson. Foto: Kanal 5
Stina Nilsson och Anja Pärson. Foto: Kanal 5
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

”Det är synd att jag bidrar till det”

Publicerad

Stina Nilsson frälste en hel nation när hon körde hem sitt första mästerskapsguld i sprint.

I programmet "OS-kväll med Jessica & Anja" berättar hon om sina tveksamma känslor in för sociala medier.

– Det är synd att jag är med och bidrar till det, säger hon i programmet.

Tisdagen den 13:e februari 2018 är en dag Stina Nilsson sent ska glömma.

Det var dagen då hon körde hem sitt första individuella mästerskapsguld, vilket fick henne att brista ut i tårar på prispallen och vid medaljceremonin.

– Det är känslosamt. Jag har aldrig gråtit på en prispall innan. Det är så mycket känslor som bara kommer till en som inte går att stoppa, säger hon till Anja Pärson i Kanal 5.

– Det är fint att det kan vara så speciellt. Ett OS-guld, det blir en extra dimension i idrottandet, fortsätter hon.

Stina Nilsson i tårar på prispallen emd OS-guldet runt halsen.Foto: SVEN LINDWALL

Stina Nilsson om hetsen i sociala medier

I programpunkten "I taxin med Anja Pärson" får tittarna se hur Stina Nilsson åker taxi till medaljceremonin tillsammans med forna alpinesset och numera programledare/experten Anja Pärson.

Där säger Anja Pärson att hon följer många idrottare på sociala medier.

– Det blir mycket bilder där. När ni tävlar så känner man lite att det är två olika personer utåt sett, säger Anja Pärson.

Och Stina Nilsson menar själv att hon har lite tvekan kring sitt eget bruk av sociala medier.

– Det kan nog stämma. Jag tycker det är väldigt kul att dela med mig av saker som inte bara handlar om skidor på Instagram, säger hon.

– Sedan har jag också... Inte dåligt samvete, men jag är med och bidrar i den här bubblan av att allt är fint och så himla bra hela tiden. Jag har också dåliga dagar där jag känner att träningspassen går piss och inte är kul, men ändå lägger jag bara upp bra bilder, fortsätter Stina Nilsson.

– Det är så samhället ser ut i dag i stort sett. Men det är synd att jag är med och bidrar till det. Jag kan säga till alla här och nu att jag också har dåliga dagar.

MISSA INTE! Få största nyheterna från OS – testa SportExpressens bot gratis

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

LÄS MER: Alla tv-tider i OS för torsdag 15 februari 

LÄS MER: Sverige dömer ut förklaringen efter Stina Nilssons guld

LÄS MER: Väderkaoset i OS – parken evakueras 

LÄS MER: Fylleskandal skakar Norge – ledare skickas hem 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag